Header

Före

Efter

Jag blev så nöjd med resultatet för innan kändes de som att det var för mycket färger. Grå, vit, svart och grön räcker. Den beiga färgen är dock väldigt fin. Innan jag köpte denna soffan så var jag inne på att köpa en beige soffa för den färgen känns varmare, men blev denna ändå. DE vita gardinerna hade jag sedan innan och hade egentligen velat ha mörkare gardiner så som grön kanske, för grått blir nog för grått med soffan oxå. Vi får se om jag köper de lagom till våren sen. Tycker annars att det borde vara något mer svart i vardagsrummet så de matchar med de svarta ramarna. Mitt drömsoffbord har svarta ben så de tror jag hade passat väldigt bra. De kommer från Mio och ser ut såhär(ett stort och ett lite mindre):

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi fått hem proverna på de olika färgerna på matta som vi har funderat på. Den blåa blir det inte iallafall för de kommer bli för blått med blåa gardiner, sängkläder och matta.. Sen tänkte vi att den ljusgråa skulle matcha sängen men de gör den inte riktigt så de kommer nog bara se dumt ut, typ som att vi har ”försökt” matcha och misslyckats. Så de lutar åt den mörka gråa. Men vi får se... Vad hade ni valt?

Likes

Comments

Förebild- Brun dörr

Efterbild- Vit dörr

Det gjorde sån stor skillnad och jag är så nöjd! Väldigt enkel lösning om man bor i hyresrätt och inte kan köpa ny dörr men får måla dem. Hade dock velat byta ut handtagen på dörrarna också, men får se hur de blir med det. Nu är sovrummet nästan klart men det som behövs göras är:

- Hänga upp tavlorna

- Gardinskena ska inhandlas (det var slut på ikea när vi var där förra helgen...)

- Heltäckningsmatta (vi har beställt lite prover så får se vilken färg som passar bäst sen)

Likes

Comments

I detta inlägg kommer jag lägga upp bilder ifrån flytten den 20:de januari.

Innan i hans lägenhet. Vi sålde den bruna soffan nedan:

Sedan plockade vi isär hans gamla säng:

När vi hade röjt undan Christoffers säng och soffa åkte vi till min gamla lägenhet och började plocka isär säng och soffa:

Allt fick nästan plats:

Sen var vi påväg:

Då var det bara att bära in allt i våran lägenhet:

Vilken jobbig helg de var men så skönt att allt gick bra och som planerat. Vi har inte riktigt kommit iordning än men snart kommer ett inlägg med bilder på hur de blir nu när det snart är klart.

Likes

Comments

Jag tyckte det var så skönt att få reda på att jag var en högkänslig person. Det fick jag reda på i somras när jag gick och pratade med en kurator och det förklarar så mycket. Nedan så kan ni läsa om 8 vanor en högkänslig person har:

Nära till känslor, ett behov att ladda batterierna lite mer, kreativitet och en stor dos empati. Det finns många drag som karaktäriserar en högkänslig person. Att vara HSP kan vara en fördel på många plan i livet, men ibland kan vissa karaktärsdrag felaktigt tolkas som nackdelar i dagens samhälle. Högkänsliga personers vanor är inte sämre än andras, de ser bara annorlunda ut sett från den breda massans perspektiv. I flera fall är vanorna dessutom väldigt nyttiga egenskaper.

Här listar vi, med inspiration av Huffington Post, åtta vanor som många högkänsliga personer har gemensamt.

1. De känner mer och är empatiska

Högkänsliga känner mer, eftersom de saknar ett skyddande filter. Upplevelser går rakt in och därför kan högkänsliga bli utmattade av alla de intryck som de måste ta in, känna och tänka på. Högkänsliga är dessutom eftertänksamma och empatiska, därför kan de reagera starkare och exempelvis grubbla över ett problem en vän har.

2. De ogillar oljud

Irriterande ljud, en penna som klickar eller en fot som stampar, tycker de flesta är jobbigt, men för en högkänslig kan ljudet gå än mer på nerverna. Det beror på att HSP-personer lätt blir överstimulerade av intryck, däribland ljud.

3. De har nära till tårar

Vissa högkänsliga personer gråter ofta, vilket beror på att de har närmare till sina känslor jämfört med personer som inte är HSP. Att gråta betyder inte att man är svag, vilket är viktigt för såväl en HSP-person som för alla andra att komma ihåg.

4. De lägger märke till detaljer

En HSP-person lägger märke till små detaljer och är ofta först med att upptäcka att något förändrats. Det kan röra sig om små detaljer som att en kollega har fixat håret på ett nytt sätt eller att en kompis har köpt en ny kruka till sitt vardagsrum.

5. De ogillar våldsamma filmer

En actionrulle fullspäckad med våldsamma scener är inte en ideal filmkväll för den högkänsliga. Högkänsliga personer är ofta väldigt empatiska och blir samtidigt lätt överstimulerade, vilket kan göra det svårt för dem att se på våldsamma scener.

6. De uppför sig väl

Högkänsliga personer uppför sig ofta väldigt väl eftersom de både är uppmärksamma och omtänksamma. En person som är HSP lägger även märke till om någon inte har koll på vett och etikett, precis som hen lägger märke till andra små detaljer.

7. De har beslutsångest

Högkänsliga personer kan behöva mer tid på sig att fatta ett beslut, även om det bara skulle handla om en chokladkaka i mataffären. När det kommer till att välja mellan rätt och fel kan högkänsliga reagera betydligt starkare om de tar fel beslut. Att göra fel är obekvämt för de flesta människor, men för en högkänslig kan situationen kännas värre eftersom känslorna är så nära inpå.

8. De tar åt sig av kritik

De flesta människor ogillar att bli kritiserade, men till skillnad från personer som relativt snabbt kan borsta av sig kritik och gå vidare tar högkänsliga personer ofta åt sig av kritiken. För vissa kan det innebära att de medvetet försöker undvika kritik genom att alltid försöka vara alla till lags.

Likes

Comments

Före

Efter

Vi tog bort benen på mina bestå byråar för att den skulle bli lägre och då blev det en perfekt tv-bänk. Jag gillar mer den enkla stilen som är lite mer clean. Älskar att gömma sladdar och andra grejer bakom luckorna. Jag har planer på att vi sedan ska köpa "förvaringsmöbel" som ni ser nedan. Tycker så mycket om den serien och med glaset som luckor där uppe kan man ha något fint porslin som man vill ska synas lite.

Likes

Comments

Fick inte alls till ett bra träningspass igår. Men jag tog mig dit iallafall och det är bra bara de ibland. Jag har mått då otroligt dåligt nu ett tag så har inte kunnat ta mig dit. Antar att det är ångesten. Hade ett sånt tryck på bröstet tidigare i veckan och en av nätterna drömde jag att jag sköt mig där, konstigt sånt där med drömmar. Jag tycker det är så intressant att kolla upp vad drömmarna betyder och om man dör så står det att det inte är livet som tar slut utan något i livet. Passande nog så är det något i mitt liv som jag vill ska ta slut, vi får se hur det blir med just det.

Likes

Comments

Precis hemkomna från gymmet efter att ha kört bröst, axlar och triceps. Åt någon jättegod pasta och kyckling röra! Nu blir de fruktsallad och mys till någon bra film eller serie. Vi har börjat se Outlander på Netflix och den är verkligen så bra! Ett tips!

Likes

Comments

(Bild från bowlingkväll med vänner för att fira min 21-års dag.)

(Bild från nyårsafton som bestod av matlagning, bingo, massa spel, fyrverkerier och mycket kärlek.)

You make me happy in a way no one els can.

Likes

Comments