Hej på dig du!

Hej på dig du, Lisa heter jag och det här är min blogg. Jag skriver för din skull lika mycket som för min egen, så jag är väldigt glad att du hittat hit :)

I andra bloggar ser jag mycket antingen-eller; antingen är det underhållande kris och kaos varje dag, eller så är allting som ett fotografi, perfekt och statiskt. Det du kan läsa här hos mig är glatt, oftast, och ärligt. Glatt därför att när allt kommer omkring så går det bra för oss och ärligt därför att jag behöver ventilera. Det går upp, och så går det ner – precis som för dig.

Ibland dyker det till och med upp lite tips och tricks jag snubblat över (och önskat att någon tipsat mig om).

Jag försöker hålla viss distans till mammapsykosen, och se på tillvaron med samma humor jag alltid haft. Ibland lyckas jag ;) ... men det är inte alltid så lätt, som du vet.

Sammanfattning av läget

Jag är 34 år och föräldraledig från mitt jobb på ett hotell samt extrajobb som porträttkonstnär (annan hemsida, tecknar bara på beställning). Min sambo och jag flyttade från stan (Stockholm) till ett hus i slutet av februari -15, och vi fick vårt första barn, Simon, i mitten av april -15.

Min graviditet var svår de första tre månaderna och jag var arg på allt och alla, men sen gick det rätt bra ändå.

Den här bloggen speglar min bild av graviditet och föräldraskap. Jag hävdar inte att den är rättvis, eller ens mer rättvisande än den propaganda vi vanligtvis matas med. Det är en kompletterande bild, det är allt. Så här kan det också vara. Det måste inte vara kris och kaos varje dag, och det är definitivt inte en dans på sammetslena taggfria rosor där jag får sova varje natt och har tid och energi över till att baka bullar och pyssla ihop allt jag skulle vilja.

Har du frågor, tips eller nåt du vill att jag ska berätta mer om, skicka ett mejl (jag lovar, det är gratis). Jag svarar på allt jag får – om du skrivit din egen mejladress korrekt förstås för jag undviker systematiskt att svara på alla mejl som saknar avsändare.

Glöm inte att följa bloggen via någon av länkarna här till höger. Jag uppdaterar 3-5 gånger i veckan, men utöver det är det noll risk att spammas ;)

Kontakt

[email protected]

Gillar

Kommentarer