Just nu känns det som måndag varje dag. Dagarna känns som evigheter och nätterna är allt för korta. Hinner knappt stänga ögonen innan klockan ringer. Fullt ös medvetslös.. men någonstans så säger rösten i huvudet att "STOPP!! du orkar inte mer"

Huvudet vill en sak och kroppen en annan.. ja ni vet, det vanliga.

Har reflekterat rätt mycket senaste tiden på hur mycket tid som varje människa egentligen lägger på att bry sig vad alla andra tycker.. Hur mycket man fokuserar på egentligen onödiga saker och ting.. oj ursäkta att jag inte har städat, livet är upp och ner för tiden räcker inte till.. Ursch vad jag ser ful och trött ut. Men JA! Livet är så. Ingenting är perfekt. Alla bilder som visas på sociala medier är ju inte den exakta verkligheten. Vad vet vi vad som är gömt utanför bilden? Det är därför jag inte lägger upp några bilder hemifrån. För mitt hem är allt annat än perfekt. Det är kaos. Det är smutsigt ja till och med dammråttor i hörnen i vissa rum. Det står disk på bänken. Tvättkorgen svämmar över vissa dagar. Jag är frånvarande många timmar på dygnet men vet ni vad.. jag gör så gott jag kan och kan inte göra mer än så.

Jag har länge gått med dåligt samvete men har faktiskt börjat tänka om. Varför skall jag ha det när jag inte behöver. Jag behöver inte leva i en perfekt värld. Bara den fungerar för mig och min familj så får det väl duga hur det än är. Även om drömvisionen är en annan så ser verkligheten inte ut så.

Allt för ofta sjunker vi ihop. Glömmer att sträcka på oss och känna en värdighet i det vi gör. Ibland är man nöjd med vad som sker men allt för ofta vill man hela tiden nå högre höjder och bättre mål. Kunna klara av något som tycks vara omöjligt för andra bara för att kunna ge sig själv en klapp på axeln och vara stolt över sig själv. För i slutändan är det de som är viktigt. Att du är stolt över dig själv för det du faktiskt klarar av. Inte om någon annan är det.

Idag är allt så mycket ljusare. Detta lilla snötäcke som ligger på marken ger faktiskt så mycket mer ljus. Och det bästa av allt är att det ger mig energi. Ljuset är precis det som behövs just nu för att kunna starta upp alla mål jag har satt upp. Hästarna skall börja luftas ordentligt och min träning skall få lite mer fokus. Kan faktiskt erkänna att det känns mer motiverande att ut och springa med barnvagnen när det är lite ljusare än i det eviga mörkret som varit under hösten.

Glöm inte att sträcka på dig idag och om du har möjlighet så titta på dig själv i spegeln och se hur fantastisk du faktiskt är. Oavsett om du ser trött ut, eller att du börjar se äldre ut än du egentligen känner dig. Va stolt över den du är och vad du kan bli. Bry dig inte så förbannat mycket om vad alla andra skall tänka och tycka. ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ständigt så händer det saker i livet som gör att man många gånger ifrågasätter sig själv. Vilken väg skall vi följa? Vad är rätt och vad är fel.

Att uppå det även känna hur den där sömnbristen gör sig påmind i kroppen varje morgon som klockan ringer är också sådant som får tankarna att vandra.

Vilka val skall göras när och varför. Kan det inte bara finnas ett facit som man kan bära med sig i bakfickan och ta fram för att veta att allt som sägs blir rätt. Slippa sitta och se hur livets pussel bara slits isär framför ögonen på oss.

Ett val jag för alltid kommer vara stolt över är att sätta min dotter till världen. Världens mest underbara lilla människa med ett hjärta som rymmer mer kärlek än jag någonsin sett maken till. Tänk om jag kunde se världen ur dina ögon varje dag. Tänk om allt bara kunde vara sådär lugnt och underbart som det var precis i början när du kom. Inga krav och måsten.

Tänk om man som mamma föralltid kunde få stanna i det där härliga lyckoruset och aldrig behöva göra något annat än att bara få njuta av livets alla sekunder. Slippa alla måste som ändå i slutändan är det som skjuter en i foten. Många misstag som skall begås och många svåra och orättvisa beslut som skall fattas.

Just nu. Idag. Så skulle jag vilja pausa livet. Rätta till de där pusselbitarna som har blivit kantstötta och bara limma fast dem i varandra igen.

En pusselbit kommer dock aldrig att kunna slitas ifrån mig och det är familjen 💖

Likes

Comments

Det har gått ett tag sedan jag skrev här senast.

Som det förmodligen ser ut i alla småbarnsfamiljer så finns inte alltid tiden eller orken. Samma är det faktiskt för mig också.

Många olika vägar har vi vandrat på. Testat på livets olika prövningar. Vissa prövningar har varit värre än andra. Har precis varit med om en resa där jag varit tvungen att faktiskt lära känna mig själv och lyssna på hur jag faktiskt mår. Tidigare har jag haft så sjukt lätt att bara tränga undan de jobbiga och köra på. Har väl tänkt något i den här stilen"Va fasiken de blir inte mindre jobbigt för att jag pausar. " men tro mig. De blir det och pausar man inte i tid så slår de tillbaka så sjukt jävla hårt så det känns som att all luft går ur en.. och i efterhand har jag frågat mig själv många gånger. Va det värt det?

När man då väl pausar så känns det som att livet visar sig från en helt annan sida. WOW! vad mycket jag har missat att se förut. Men nu syns alla detaljer i ett helt nytt perspektiv.

Fortsätter kämpa på fast inte på samma sätt som tidigare. Nu är det för att kunna se hela livet och alla fina detaljer och människor som faktiskt finns i det.

Steffi busar på som alltid. En duktig tjej som tar för sig och hela tiden utmanar sig själv. Hon har verkligen utvecklats till en stor tjej och jag kan inte säga annat än att mitt mammahjärta svämmar över av kärlek. Visst vissa dagar vill jag bara gråta när hon bara trotsar och trotsar och gör tvärt emot vad jag ber henne om. Men när hon kryper upp i famnen och ger en kram och puss och säger " Älskar dig mamma" ja då är allt jobbigt trots som bortblåst 😍

Bjuder på en fantastisk bild som får mig att känna så mycket kärlek. Det är ju helt galet att en sådan liten människa faktiskt kan vara ens hela värld. Varje morgon när jag vaknar och varje kväll när jag ska sova så finns hon i mitt hjärta ❤

Likes

Comments

Dagarna springer förbi. det märks att våren är påväg med stormsteg för vilka härliga dagar de har varit nu.
vi dras med en envis förkylning och lillan verkar inte få bli pigg efter den ena förkylningen innan nästa dyker upp. såååå tröttsamt. svårt att få till det med Vabbdagar och ett evigt pusslande.. men snart vänder det.. väl?

Börjar så sakta räkna ner dagarna nu. bara 10 dagar kvar ungefär tills vi åker på en välförtjänt semester. hoppas vi kan ladda batterierna och komma hem med ny energi inför sommaren.

Nu har vi äntligen börjat landa i vårat nya hus. hemligheten jag pratade om för ett tag sen va ju en flytt. vi är nu mera bosatta på en större gård än våran andra och håller på att anpassa den för våran verksamhet med alla djuren. såååå himla underbart.
Mindre underbart är väl att hundarna och hästarna varit på upptäcksfärd på egen hand runt vid grannarna.. liiiite smått pinsamt faktiskt och jobbigt då en av hästarna lyckats skada sig och blivit stel och kantstött kan man säga. men ingen veterinär har behövt kallas till plats så får väl ändå vara glad för det.
katterna trivs så himla bra att kunna springa runt i alla uthus och i stor trädgård och det känns jätte bra för min del. Men det som känns bäst är att Steffi verkligen trivs och älskar sitt nya rum. äntligen har hon fått ett eget rum som hon sover i på nätterna. inga problem med läggningen heller. antingen somnar hon inne i våran säng och så bär vi in henne sen. eller så somnar hon i sin säng när någon av oss sitter inne vid henne och lyssnar på avslappningsmusik. så rogivande att få den stunden med henne på kvällen.

Önskar nu er en underbar kväll.
va rädda om er,  man vet aldrig om det kommer en morgondag 💖

Likes

Comments

Idag har vi bara varit hemma och haft en så där perfekt mysdag. vi tog sovmorgon, lekte lite med Steffis leksaker sen åt vi frukost. sov förmiddag och bara va. En härlig dag där vi bara kunde glida runt i pyjamas fram till lunch. Inga konstigheter alls.

Allt känns så bra när vi hinner med sådan kvalitetstid tillsammans.

på eftermiddagen tog vi oss en liten promenad i skogen med en av mina hästar. fast Steffi tycker nog att det är hennes häst. Steffi har fått sin mosters gamla sadel som hon fick av sin morfar när hon va 3 år. det är typ 17 år sedan och nu får Steffi lära sig rida i den. kanske blir hon en lika duktig monté ryttare som sin moster, vem vet 😊❤

Med förhoppningar om en lika härlig dag i morgon önskar jag nu er god natt. och för er som ska köra bil i morgon bitti. kör lugnt!! ♡

Den här tjejen gör mina dagar underbara ♡♡

Likes

Comments

Det är tisdag. Eller rättare sagt onsdag nu.. som vanligt så lyser sömnen med frånvaron. Alltså blir det lite funderande för mig istället. Idag har jag vid flera tillfällen reagerat på att jag funderar och grubblar över vad just jag är tacksam och stolt över att jag har lyckats med i livet. Vilka mål har jag egentligen uppnått som jag som liten drömde om?

Här sitter jag nu och är 26 år fyllda. Mamma till en tjej på snart 1.5 år. Sambo och förlovad med kärleken i mitt liv och husägare. Jag har mitt arbete att gå till. Jag har fantastiska människor runt mig. Helt enkelt så är jag nöjd med tillvaron. Vad finns det att klaga på.

Visst vi har mycket toppar och dalar i familjelivet, somliga stunder kan det storma ordentligt men återigen så hittar vi stunder som faktiskt är bra. Precis som innan vi fick Steffi. Jag menar livet är inte perfekt fast att visionen kanske är den men jag tror att det är omöjligt att leva ett perfekt liv så de är inget jag någonsin tänker sträva efter heller.

Idag vill jag verkligen hylla fröknarna på Steffanies dagis. Helt fantastiska och ger sådan energi. Det är personer som verkligen trivs med sitt arbete och det ger en enorm trygghet bland barnen. Men framförallt till mig som mamma. Jag som kommer dit med mitt trötta barn. Jag som faktiskt har dåligt samvete över att inte kunna va hemma mer med henne utan att det är dags att börja komma tillbaka i livsrutinerna igen efter en underbar mammaledighet. Jag känner mig helt varm i hjärtat när jag ser vilket engagemang ni visar för att ta hand om min dotter. Ni som kommer vara en stor del av hennes dagar och veckor nu mer. Vill förmedla till er alla hur lycklig jag är som kan få känna den tryggheten ♡

Sen kan jag inte hjälpa att jag faktiskt börjat sakna att arbeta i barngrupp. Så kanske i framtiden att det blir att gå tillbaka till det yrket igen. Framtiden får utvisa.

Nu ska jag försöka stänga ögonen och sova lite. Det är ju faktiskt en ny dag i morgon. ♡♡

Lite blandade bilder på min energikälla. Hon som får mitt mammahjärtat att svämma över av kärlek. ♡♡♡

Likes

Comments

Hade sett fram mot en härlig helg med familjen men istället är de sjukstuga här hemma.
i måndags va vi på dagis och planen va att börja lämna halvdagar denna veckan. men när vi kom hem så hittade jag 3 prickar på Steffis ben. trodde det va vattkoppor först. men det va det inte. nu ligger hon istället däckad i förkylning och kan knappt prata. jätte hes och rosslig. värsta som finns tycker jag. att behöva se och höra sitt älskade barn ha det kämpigt med andningen och inte kunna sova klokt.

Nåja. ibland blir inte livet som man tänkt sig men gör man bara det bästa av situationen så brukar de bli bra ändå.

Vi har varit ute en kort stund på förmiddagen och njutit lite i det härliga vädret ♡ 

Tänkte jag skulle försöka ta lite fina bilder i helgen och dela med mig av dem sen.
Ha en fantastisk fredag och njut av helgen 💖

Likes

Comments

Höst/vår/vinter och så om igen.. Kan det inte bara bli varmt och skönt snart jag blir ju galen på detta väderomslag som ändrar sig sjuhundrafemtioelva gånger om dagen.

Det är tur att jag alltid har en solstråle vid min sida nästan varje dag iallafall ❤

Första veckan på förskolan gick som en dans på rosor. lite svårigheter att sova där dock men vi tar nya tag denna veckan som kommer.
Inte för att det är fantastiskt och underbart att lämna bort mitt barn till andra hela dagarna men för Steffis skull är jag jätte glad för henne. Hon kommer kunna utvecklas på ett helt annat sett och jag är beredd att hänga med på det tåget faktiskt.

För egen del är det snart dags att gå tillbaka till arbetslivet för fullt. Det är med skräckblandad förtjusning jag kastar mig ut igen. Vad ska jag annars göra liksom? jag har ju ingen långledighet att gömma mig bakom så länge till.
Har även hunnit med att fylla år mitt i allt annats som händer. det blev en fantastisk dag med tårta och massor av fina blommor. ♡♡

Denna våren kommer vara som ett stort äventyr för våran del. det vankas utlandsresa och ganska stora förändringar. Vill inte gå in på för mycket detaljer just nu. ni kommer få veta så småningom om ni inte redan vet om det ❤

Igår var det en härlig kväll där jag och Christer hade en kväll för oss själva. Steffi va hos sin mormor medans vi var på Visbytravets TRAVGALA i sällskap med min pappa, mina systrar, bonusmammsen och hela stora familjen. En jätte trevlig kväll som bjöd på underhållning, prisutdelning och mat. kvällen avslutades med dans till liveband.
jag fick utmärkelsen ÅRETS PONNY KUSK KAT. B. samt att jag kvalificerat mig att delta på årets PonnyElitVecka på Wången.
två fantastiska priser att kunna ta emot. Helt fantastiskt om jag skall vara helt ärlig. MEN. inte att glömma så hade jag ALDRIG stått på scenen igår om jag inte fått köra så otroligt fina ponnysar som jag fick köra 2016. Tack Caroline som lagt ner ett så stort jobb på att ha två ponnyer så fint iordningställda inför varje start. Tack för att vi turnerat Sverige runt trots att vi båda hade varsin bebis. Vilka otroliga minnen jag för alltid kommer bära med mig. och det bästa av allt igår va faktiskt inte att jag fick gå fram och ta emot priser. det va att Fantom va en av hästarna som nämndes när öppningstalet av galan hölls. hans seger och titelförsvar av Lilla Elitloppet som vi tillsammans vunnit 2015 och 2016 har betytt så otroligt mycket för fler än oss. Det är magiskt 🌟🌟🌟
Hoppas ni haft en fantastisk helg. Snart är det ny vecka, nya utmaningar och säkerligen nya ljuspunkter att möta på ett eller annat sätt 💞

KRAM

Likes

Comments

Tankar funderingar och en jäkla massa stress.
typ så känns livet just nu. lägg även till känslan att inte räcka till så är nog allt med.
Dagarna går alldeles för fort. fast det är bra på ett sätt. då kommer sommaren fortare, det blir ljusare längre och äntligen känns det som att dygnets 24 timmar faktiskt räcker till.
Vissa dagar ser det mörkt ut men så hittar jag något litet ljus och vips så känns det lättare igen.
Känns faktiskt fantastiskt att ibland kunna säga rakt ut precis som det är och inte försöka hålla fasaden uppe. det är okej att må dåligt ibland. Lika väl som det är tillåtet att må så jäkla bra. Så är min verklighet. det finns toppar och det finns dalar. Livet är inte perfekt. det är fruktansvärt jävla orättvist ibland! Men jag älskar livet och tar mig igenom det i med och motvind.

Idag har jag satt upp några viktiga ord i vardagsrummet. Ni ser ena bilden. den som det står OHANA på. för er som följer mig på instagram kan ju läsa där varför just de orden sitter på väggen hemma hos oss. För er andra lovar jag att förklaring kommer inom kort.

Med eller utan sömn...
Nätterna hade börjat fungera med massor av sömn. förstå att vi sovit typ 8 timmar utan avbrott.. De gick ett tag iallafall. nu är det dags för rond 2. eller va de 3 kanske.  nåja föräldraskapet och dess alla ljusa stunder. Mina vänner och familj får ha överseende med påsar under ögonen, lite halvt okoncentrerad och ibland lite osocial. jag vet att de flesta tycker om mig ändå. O för de som inte förstår så tar jag mitt föräldraansvar på fullaste allvar. om jag så ska vara vaken dygnet runt varje dag så gör jag det för Steffis skull. behöver hon sin mamma finns hon alltid där ♡
Vissa dagar kollar jag i spegeln och undrar faktiskt vem tusan de är som tittar tillbaka. haha förstår ni hur läskigt det är. ibland kan jag se någon som ser så jäkla pigg och glad medans andra dagar så är det typ ett träsktroll som tittar tillbaka. (jag vet ju självklart att det är jag oavsett. svårt att missa när jag ser hur spegelbilden ser lika förvånad ut som jag känner mig inombords. haha)

Snart är det dags för nästa steg. att skola in på förskola. skräckblandad förtjusning och så fruktansvärt ångestladdat för min del. Skall någon annan ansvara för mitt barn och jag kommer inte vara bara några steg bakom för att fånga henne. inte kunna ta del av varje litet framsteg hon gör varje dag.. jag ska bara få ta del av vissa saker först och andra i andrahand. hemska tanke. men är så glad för henne. hon ska få ta nästa stora steg i livet och börja skapa kontakter och bygga band med andra för att kunna utvecklas ännu mer som individ.
Livet och alla dess under ♡

Ett filmtips till er som precis som jag
lider av rubbade sömnrutiner,  se på Bad moms!!!! den va så sjukt bra enligt mitt tycke och smak. Såg den nu i kväll när jag inte kunde sova.

Nu är det dags för lite sömn, har precis bäddat ner lillskruttan bredvid mig för hennes säng va tydligen inge bra att sova i inatt.

natt natt och kom ihåg att va rädda om er.

Likes

Comments

I morse tog vi oss en sovmorgon fram till 8.30. sen va det någon som hoppade på sin mamma och tyckte vi skulle gå upp.
Vi har hunnit med massor nu på förmiddagen. lekt och busat ute i snön och tvättat undertiden samt fixat för hästarna. sen åt vi tidigare lunch och nu sover prinsessan ♡

i eftermiddag skall vi åka iväg på möte och fika lite.

jag hade hoppats på att det skulle komma mera snö och va lite kallt men idag är det nästan så det regnar och är plusgrader. tråkigt värre..

en ledig vecka kan ibland gå så långsamt men inte den här.. dagarna bara springer iväg och snart är det dags för jobbhelg igen.

Reflekterade över en sak förut när vi va ute. Steffi tycker det är väldigt kul att ramla på alla möjliga konstiga ställen. men när det kommer till att hon ska ställa sig upp då kan hon va så bekväm så bekväm att det slutar med att jag får hjälpa henne. försöker att visa hur hon ska göra för att ställa sig upp och hon säger hmm och nickar men verkar inte orka själv.. Kan inte göra annat än att Skratta faktiskt. Som mamma måste man många gånger låta som en bandspelare som hakat upp sig.  upp igen,  Nej du får inte, låt bli, lägg tillbaka, ta den istället.. osv. 😂

vad pysslar ni med idag?
ha en underbar dag och kör försiktigt ♡

Likes

Comments