Lillebror föddes med 12 fingrar. Han hade en extra lillfinger på vardera hand, det var inget ben i men en liten nagel och antagligen nerver.

Igår hade vi äntligen fått en remiss till Sahlgrenska och handkirurgen för att ev få operera bort dessa två bihang.

9:00 träffade vi läkaren som sa att det skulle gå att göra ett litet snitt, för att sedan sy - men bara så länge han var still, inte skrek eller viftade med armarna. Lätt för en 6 veckors bebis att följa dessa instruktioner. Det var även bra om han var mätt när ingreppet skulle genomföras.

Med dessa instruktioner skulle vi fördrivna 6 timmar i Göteborg tills dess att det fanns en lucka öppen för ingreppet.

Det blev lite shopping i ett köpcenter i Kungälv och en snabbvisit till IKEA för att äta lunch.

På parkeringen utanför Sahlgrenska försökte jag mata Oliver med förhoppning om att magen denna gång skulle vara med oss - så var inte fallet.

Väl inne hos läkaren igen skrek Oliver som besatt och läkaren menade på att var det såhär illa innan han ens gett bedövning så skulle ingreppet bli svårt.

Jag försökte säga att det nog var magen som krånglade och till min hjälp la Oliver av världens prutt och därefter kunde läkaren bedöva.

Vi fick sitta i väntrummet under tiden de gjorde ingreppet och vi visste fortfarande inte om det skulle gå att genomföra. Fasan att Oliver skulle ha de där små fingrarna hängandes och dinglandes tills han var 1år va inget jag ville.....

Dock gick ingreppet bra, händerna är bandagerade och
på lördag får vi ta bort bandaget. Hoppas det ser fint ut då.

Likes

Comments