Hejsan alla läsare.
Tänkte ta o berätta för er om en sak som kommer att följa mig för resten av mitt liv.

Och som rubriken lyder så var jag med i en olycka imorse när jag var påväg till jobbet i Landsbro. Jag hann max 600 meter på Sävsjö vägen innan bilen tappade greppet och började sladda ut på andra sidan vägbanan. Och när jag insåg att den mötande trafiken faktiskt var påväg mot mig så greps jag av panik. Försökte styra ut på min väghalva igen men bilen började snurra runt istället. Och när jag insåg att nu åker jag i diket så släpper jag allt, jag tar bort fötterna från pedalerna jag släpper ratten och bara blundar. Min sista tanke innan jag hamnar i diket var att Lexie förlorade sin mamma idag. 1 vecka o 5 dar innan julafton. Men så blev det verkligen inte. När jag väl var i diket insåg jag att shit. Jag måste sätta på varningsblinkers. Så jag gör det, tar min mobil och går ur bilen. Vid det tillfället har jag ont i vänster axel. Men jag tar mig så samman som det går och ringer mamma o berättar, och sen ringer jag 112. Ett samtal jag aldrig trodde jag hade behövt ringa.

När räddningstjänsten anländer och dem frågar mig var jag har ont, inser jag ganska fort att jag inte längre har ont i vänster axel, utan höger, den där bältet inte sitter. Dem väljer även att köra hem mig o att jag får söka vård själv och ringa bärgaren själv. Jag vet inte hur många gånger jag sa tack, men det sista tacket jag sa var det jag kommer ihåg mest.

Jag körde 60 km/h på en 80:väg. Jag hade tur i oturen men jag kommer aldrig kunna köra bil utan att tänka på detta. Jag hade bara tur denna gången, men nästa gång har jag kanske inte det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan alla läsare!

Jag ber om ursäkt för min inaktivitet på bloggen detta året. Men väldigt mycket har hänt. Vi kan kanske börja med att Lexie fick åka till akuten och sy sin läpp för ungefär en vecka sedan.

Detta pga att Lexie fick springa i förskolans soffa, och när hon gjorde det så ramlade hon och landade med ansiktet neråt och läppen fick ju då ta den största smällen. Vi åker in till VC där dem först sa att det inte behövdes göra någonting. Fra tills dem tittade mer nogrannt och säg att nä lexie grät och läppen spändes ut så delade sig läppen på sig. Hon hade alltså spräckt sin läpp. vi blev då skickade till Jönköping för att sy Lexies läpp.

Jag fick tre val att göra:

1. Göra ingenting och låta läppen läka dumt och i framtiden bli ful.

2. Ge henne lokalbedövning och sy 1 stygn.

3. söva henne och sy ett stygn.

Jag valde alternativ 2, och Lexie var super duper duktig. Den natten spenderade vi hemma hos min syster och hennes sambo då jag ville ha nära till Ryhov om det behövdes. Vilket det då inte gjorde. Men ny 1 vecka och 2 dar efter händelsen så är Lexie i fullgång.

Nu till den andra delen av min titel. Jag har alltså hoppat av gymnasiet igen. Dessa tankar började väl komma ordentligt för 1,5 månad sen ugefär. Jag klarade lixom inte av stressen. Lexie och jag har haft många sjuktillfällen och i november månad så var jag totalt i skolan 1 vecka. Och efter dem veckorna hemma så kände väl jag att nu är det dags. Jag låg sååå långt efter i skolarbetet och jag blev stressad och började få hjärtklappning varje kväll när jag skulle gå o lägga mig. Och bara det är ju dett tecke på att jag var så otroligt stressad. Så i måndags tog jag steget och ringde Rektorn och berättade. i tidags tömde jag skåpet och lämnade tillbaka alla lånade skolmatrial. Idag gick jag till skolan oh lämnade in in chromebook och min skåpsnyckel. Och imorgon så ska jag till skolan och sriva på alla papper som behövs att skrivas på för att jag officiellt ska sluta. Nu undrae ni säketvad jag ska hitta på utan utbildning och dessutom vara en mamma. Jo det ska jag tala om.

I slutet av oktober gick jag bredvid i Ekenässjöns hemtjänst, och jag blev anställd som timvikarie. Jag tycker verkligen att det var såå roligt och intressant att jag lixom längtar till nästa arbetspass. Så jag talade med min chef, och hon fixade så jag ska gå bredvid i Landsbro hemtjänst nästa vecka, måndag-torsdag. Och redan nu har jag fått otroligt mycket obb vilket är skitkul. Men dem senaste dagarna har jag sökt många olika jobb. Som främst är heltids jobb mellan 7-16 så att jag och Lexie inom snar framtid kan söka en egen lägenhet och starta liv. Jag ser såå otroligt mycket framemot det och det kommer bli såå roligt.

Så det var väldigt kortfattat vad som är aktuellt i miit liv just nu, så hör jag av mig så fort det hänt något mer intressant.

Likes

Comments

Hejsan alla fina människor därute.

Nu var det några veckor sedan som jag uppdaterade bloggen. Det har varit crazy i skolan och Lexie som är trött efter förskolan. Men nu har jag varit hemma sen i torsdags förra veckan med Lexie. Till o börja med så fick hon 39.2 i feber på onsdag natten. Och på torsdagskvällen fick hon 40,2 och sen höll den sig där tills kvällen på lördagen sen har hon varit feberfri men väldigt trött. Vi gick till skolan och förskolan på måndagen men förskolan ringde en timme efter jag lämnat henne för att Lexie hade fått prickar på hela kroppen. Så vi gick till doktorn som sa att det var virusprickar, det kunde vara tre dagars feber. Precis det tror vi att det var. Och igår tänkte vi gå till skolan men då sa förskolan att dem inte ville ta emot henne så fick vara hemma pga det igår. Så vi besökte torsdagsgruppen istället så hon fick leka av sig. Sen har jag en lektion på fredagen som betyder något så då kan hon lika gärna vara hemma på fredagen också och börja helt på måndag igen. Så det är så det får bli. Ikväll har jag plugga ikapp klassen i det dem jobbat med denna veckan så nu är jag iaf ikapp dem. Det är väldigt skönt faktiskt.

Nu ligger jag i sängen och ser på en serie med mina två favoriter. Matilda och Lexie såklart. Så nu har ni fått en liten uppdatering om hur det ser ut i vårat liv för tillfället.

Ni får gärna kommentera vad ni vill läsa om och så då mina idéer är slut😂

Iallafall godnatt folket o ha en underbar kväll👍🏼👍🏼

Likes

Comments

Hejsan allihop!

Idag är det söndag och imorgon är det skola igen. Igår var vi (Jag,Lexie,Matilda) i Jönköping hos min syster. Vi fikade och åt middag tillsammans och hade det allmänt roligt och mysigt ihop. Vi var inte hemma förrens runt 7 igår kväll.

Lexie åt en stor (och då menar jag stor) tallrik med pannkakor sylt och grädde. Medans vi andra åt olika buffer. Vi åt på Terassen inne i A6, älskar verkligen maten där. Helt underbar. Och idag är våran mor och far uppe i Jönköping hos min syster så vi är hemma och ska göra tacos till middag, och mor och far ska äta uppe i Jönköping. Jag praktiskt taget tvingade dem att äta däruppe för jag ville ha tacos idag och ingen av dem är speciellt förtjusta i taco.

Lexie har fått för sig så mycket saker, Tex att klättra på allt hon kan. Som typ grinden vi har till trappan eller bokhyllan som vi har i tv-rummet. Sen pratar hon endel och det blir ju rätt roliga ord hon säger nu, som tex igår när vi köpte glass på donken så tog vi drivern och när vi fick glassarna så skriker Lexie "GLAAAASSSS MMMMM". Alla bröt ihop inklusive Lexie :D.


NU tittar vi på Dumma mig 3 och ska göra tacos om en timme ungefär så nu tänkte jag söva lexie så hon är pigg när vi ska äta.


Kram på er så hörs vi i ett annat inlägg i veckan :)

Likes

Comments

Hejsan alla på bloggen.

Denna veckan har jag verkligen inte haft någon känsla alls för att gå till skolan, men jag har gått dit och gjort det jag varit tvungen till och lite till. Imorgon har vi engelska glosor och idrott sen är dagen sluuut. sen är det helg och två dar till att vila upp sig till nästa vecka. Det jobbigaste med skolan är att jag inte kan krama och gosa med plutten när jag vill och att jag inte kan vara med henne hela tiden som jag helst av allt vill. Men utbildning är viktigt och för att jag ska kunna ge Lexie det liv jag vill, så måste jag ha utbildning och sen är min största dröm (förtillfället) att jag också ska springa ut genom dem där dörrarna på lyckansdag.

Lexie har börjat vänja sig vid att gå till förskolan och att bli hämtad från förskolan utan att behöva sova eller bli jätte ledsen efter. Alla dar denna veckan förutom idag så har hon sovstrejkat och därför somnat vid 5-6 på kvällarna och sovit till ca 6-7 dagen därpå. Idag sov hon däremot 1,5 timme på dagis och det behövdes nog också medtanke på att det var en långdag idag.. alltså 8-16. Nu ligger hon i sängen bredvid mig och sover. Vi sover förövrigt i min pappas datarum då det är sååå varmt på mitt rum samt att vi hittat flertal döda getingar som kommer någonstans ifrån men vi vet inte vart. Och jag är livrädd för getingar så vi sover härnere så länge.

Lexie blir idag 1,5 år, eller 18 månader som de flesta säger så idag har hon fått en glass extra. Lexie har också börjat att matvägra matburkar så hon äter oftast maten vi äter till middag men ibland (läs mycket sällan) så får jag i henne en burk med mat. (Hallelujamoment).


Jaja nu ska jag njuta av lite egentid. (jag förtjänar det faktiskt). SÅ ni får ha det så gott sålänge så kommer det ett nytt inlägg nästa vecka. Kraaam på er <3

Likes

Comments

Hejsan alla!

Natten mellan måndag och tisdag var hemsk. Och jag skojar verkligen inte.

Det började med att Lexie fick feber under måndagen och på kvällen upptäckte vi prickar på Lexies nacke,rygg och mage. Vi antog att det var vattkoppor. Men det kom sedan upp till ansiktet fast det började bli väldigt rödflammigt. Och hennes öga började svullna lite. Tittade då på hennes mage och det såg hemskt ut. Hela hennes vänstra sida var ett stort rödflammigt märke.

Jag ringde då 1177 och dem säger att det är nässelutslag. Så vi behandlade det som det. Alltså sov i kallt rum, duschade ljummet osv. Vid 5 på morgonen var det knappt ingenting kvar. Men jag valde ändå att åka till vc (vårdcentralen) för att kolla upp det då hon fortfarande hade små prickar lite överallt. Samt att ögat fortfarande var svullet.
Läkaren säger då att det är en virusinfektion som immunförsvaret försökt "slå ut" men instället blev det stora märken.

Sov sammanlagt 3,5 timme den natten så gissa om jag sov underbart denna natten😂jag kommer behöva vara hemma veckan ut för att hon ska vila ut sig ordentligt.

Sååå ah, vi ska hämta mina böcker från skolan sen och efter det blir det luuunch👍🏼

Kraaam😍👍🏼

Likes

Comments

Hejsan alla!

Dag två i skolan var intressant. Många samtal med lärarer och så. Vi har även fått vår första "läxa". Eftersom jag gått hela vårterminen så vet jag på ett ungefär vad vi kommer att göra, och på så sätt vet jag att läxan på samhällskunskapen är minimal i jämförelse med vad som kommer längre in i terminen.

På tisdag ska jag sätta mig ner med min paykologilärare och diskutera om jag verkligen behöver gå denna kursen då jag lyckades väldigt bra där. Och om det blir så, så börjar jag 10.20 och sen slutar jag 13.00, varje onsdag. Jag har verkligen inget att klaga på när det gäller schemat. 3 sovmornar och sluta tidigt två dar i veckan och dessutom mycket raster. UNDERBART!

Lexie hade haft en dålig dag på förskolan idag. Hon var väldigt trött och letade efter mig i princip hela dagen. Blir så ledsen när jag hör det.. sjukligt vad emotionell man blir som mamma alltså. Går ju verkligen inte en sekund utan att jag tänker på Lexie och hennes galenskaper.. hoppas verkligen på att hon kommer bli van snart.. imorgon är det iallafall en kort dag. Börjar 10.20 och slutar 14.00 så det blir inte en lika lång dag, vilket är bra för både mig och lexie😍👍🏼

Måste dock berätta om det sjukaste som hände i skolan idag. Varje gång (läs varje gång) jag gick igenom en korridor där folk som går i 2:an och 3:an stod så tystnade alla. Och så fort jag gick förbi så började dem "det är ju fan hon med barnet" och "vad fan gör hon här, hon har ju barn" Jag bara går därifrån skrattande. Dessa människor kommer aldrig sluta söka fel. Ja jag är mamma, men bara för jag är en mamma så betyder det inte att jag inte ska ha en utbildning. Mitt mål är att ta studenten, att få springa ut. Och jag ger mig inte innan dess. Spelar ingen roll hur mycket folk gör runt omkring mig. Jag kommer fokusera på mitt egna race och skita i folk som inte tror på mig. Precis som när jag fick reda på att jag var gravid.

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig som lexie gör just nu. Så uppdaterar jag i helgen igen.

Kraaam!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag började alltså skolan idag igen. Med dem som är 2 år yngre än mig. Har ett väldigt bra schema måste jag säga. 3 sovmornar i veckan och sen slutar jag vid 2 på fredagen. Har endast två lektioner på fredagen. Älskar verkligen alla mina lärarer, dem känner mig ju sen sist jag gick. Och dem är verkligen så förstående och försöker hjälpa så mycket dem kan. Heeelt underbara!

Klassen verkar bra, har ju inte lärt känna alla än. Fick rätt bra kontakt med en tjej i min klass som då är 1 år äldre än mig. Hon verkade väldigt snäll och såååå..

Lexie hade sin första heldag på förskolan idag. Hon hade blivit lite ledsen och letat efter mig då och då men dem kunde distrahera henne med något annat då. Hon somnade även i deras vagn och sov i 1,5 timme. Vilket är jättebra då hon helst av allt vill amma. Hon var jätte trött när hon kom hem men jag kunde hålla henne vaken till halv 7 sen somnade hon som en stock.

Nu ska jag gå igenom lite papper från förskolan och skolan och sedan ska jag njuta av mamma mangopaj. Kortfattat så var detta en lyckad dag trots att jag bara ville hem till lexie idag.

Så kram på er alla människor så hörs vi i nästa inlägg😍👍🏼

Likes

Comments

Hejsan alla!
Idag kommer detta inledas med att jag fick åka till akuten (igen).. därför missade Lexie torsdagen av sin inskolning.. och sen kommer jag avsluta med hur det gick med Lexies inskolning idag👍🏼

Så jag börjar från början:
Klockan 3 på natten vaknar jag av att jag har ont i nedre delen av magen.. alltså typ irriterande ont, jag tänkte att det skulle lägga sig och jag somnar om. Vid 6 på torsdagsmorgonen vaknar jag med kraftiga smärtor i den högra nederdelen i magen. Så jag skickade till mamma och frågade vad jag skulle göra osv.. hon gav gipset att ringa 1177, som jag gjorde. Dem skickade då en remiss till Akuten i Eksjö för att dem tyckte det lät som att det var blindtarmen som spökade.

Vid halv 8 kom vi hemifrån eftersom Lexie behövde frukost o byta blöja osv.. så vi var på sjukhuset vid 7.50 ungefär. Då kommer det in en sjuksköterska som ska ta blodprov, hon sticker mig 2 gånger men kommer fel båda gånger. (Jag är väldigt svår stucken.) det kommer in en annan sjuksköterska som ska ta proverna då. Han sticker mig ytterligare 3 gånger. Han fick ihop lite blod som då skickades på analys.. svaren kom en timme senare och det visade att "infektions"värderna hade förhöjt pyttelite, så jag fick åka hem. Smärtorna avtog med tiden och redan innan vi åkte hem från sjukhuset så hade mer än hälften av smärtan försvunnit.
Idag efter Lexies inskolning så skulle jag tillbaka till Eksjö för att ta mer prover och se hur värderna låg idag.. kommer in ytterligare en ny sjuksköterska som ska ta prov på mig, hon sticker en gång och sen ger dem upp och skickar istället in en specialistläkare som då tar prover à utan problem. Och infektionsvärderna visade 0 🎉🎉🎉🎊
Blev överlycklig! Idag är smärtan inte alls som igår, den kommer och går och ibland känns den mer ibland känns den inte alls. Men inget jag inte kan hantera.

Nu då till den roliga delen. Idag fick jag lämna Lexie för första gången, ensam på förskolan alltså. Var med första halv timmen och sen var hon själv. Hon brydde sig inte ett dugg.. hon bara vinkade och sa hejdå, sen sprang hon iväg och lekte med dem andra barnen. Lexie har ju även fått en egen hylla.. och på barnens hyllor finns även bilder på alla barn. Och Lexies bild är så skön, den är från det första inskolningsmötet. Iallafall det jag vill komma framtill är att Lexie stortrivs på förskolan och hon älskar att leka med alla barn. Detta kommer absolut inte vara några problem för henne..
På måndag ska jag prata med förskolechefen tillsammans med en av fröknarna på förskolan (privata saker jag tyvärr inte kommer skriva om) och då kommer Lexie vara ensam framtill lunch om jag inte fattade fel. Och på tisdag ska jag bara lämna henne där, och sen gå hem igen👍🏼 och på onsdag är hennes sista inskolningsdag FÖÖÖR på torsdag drar systrarna och Jeppe till Öland. 🎊Kommer bli en underbar sista vecka innan jag börjar skolan och Lexie heltid på förskolan.

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Idag är det alltså måndagen den 7 augusti.
Och imorgon börjar Lexie skolas in på dagis. Haha på ett sätt ser jag framemot det men efter att ha varit hemma med henne i 1,5 år och lixom bara umgåtts med henne så känns det samtidigt väldigt jobbigt. Dock vet jag ju att Lexie älskar barn och hon kommer förmodligen trivas jättebra där, det är bara jag som ska acceptera läget😂

Idag ska jag åka tillbaka till min skola och hämta lite böcker samt lämna in schemat som jag valde. Jag fick alltså 2 scheman och jag fick välja ett av dem att gå efter. Så det ska jag informera syon om. Sedan ska jag o Lexie förmodligen gå till finaste Tove och umgås och lite idag. Och på kvällen får det bli lite lugna timmar.

Men ni får ha en trevlig morgon,förmiddag,eftermiddag,kväll och natt. Så hörs vi efter Lexies inskolning imon😍👍🏼

Likes

Comments