Traditioner

Alla har vi väl våra egna traditioner vid jul, påsk, födelsedagar osv.
Och jag har märkt desto äldre jag blir desto mer bunden blir jag till mina egna traditioner.
Också nu med barnen vill jag skapa fina traditioner till dom.
Nytt för i år är julstrumpa med en liten julklapp i. Jag har inte haft vad jag minns en julstrumpa när jag växte upp. Men min tanke är att varje julaftonsmorgon ska det finnas en liten klapp där i som dom får springa ner och öppna så fort dom vaknar.
En viktig sak för mig är också att äta julfrukost tillsammans, där vi delar med oss av spänningen inför dagen.

När vi var små/ yngre fick jag och min lillebror alltid ett paket att öppna på förmiddagen.
Det brukade oftast vara lite pysselsaker som vi kunde sysselsätta oss med under dagen. Som att det hjälpte mot den eviga väntan till kvällen när den stora julklappsöppningen var.
Ingen vuxen kunde ju förstååå sååå spännande det var att få öppna alla julklappar, så att vänta ända till kvällen var det värsta tänkbara.

Vad jag minns var det alltid så mysigt på julaftonsmorgon hemma hos oss. Det började sakta men säkert lukta jul i huset, alla julklappar låg under granen som vi gick och tittade på och fina matsalsbordet var dukat.
Att få sitta vid "finbordet" var en speciell känsla varje högtid, jag kommer ihåg att jag kände mig så liten jämt när vi satt vid det bordet. Och ibland kan jag göra det än idag.

Jag har haft tur.
Min julaftnar har alltid varit mysiga och fina.
En lite lätt stressad mamma och en cool-lugn pappa som mest svansat runt och "chillat" har det vart varje jul, men det är något jag skrattat åt för jag vet att mamma är lättretlig och att pappa vet precis hur han ska retas med henne för att få en reaktion.

Jag önskar att alla barn skulle få uppleva julen som jag har fått gjort.
Alla barn förtjänar att få ha en lugn, mysig och trevlig tillvaro.
Julklappar är inte det viktigaste. Det viktigaste för ett barn tror jag, är att det inte är skrik, bråk och fulla och bråkiga personer i sin omgivning.

Med bara några dagar kvar till julafton påminner jag mig själv om att det blir jul hur det än är. Hinner jag inte städa ordentligt eller fixa allt som jag tycker att jag borde hinna, så blir det jul ändå. Och det blir nog bra!

Vad är viktigast för er i juletider? :)

?with love ??

/

Sarah

Gillar

Kommentarer