VANSKELIG ARBEIDSLIV. 

GOD TIRSDAG 💚

Nå er det en ny uken igang å jentungen er levert på skolen & kjæresten er på jobb. Jeg tenke jeg skulle skrive litt om det jeg nevnte i innlegget mitt på Fredag angående arbeidslivet. Jeg har jobbet siden jeg sluttet på videregående når jeg var 17-18 år. Min første jobb var jeg telefonselger i Oslo å pendlet frem og tilbake hverdag, det ble nokså slitsomt i lengden så jeg valgte å slutte der etter ett halv år ca. Etter dette begynte jeg å jobbe på Meny i ferskvaredisken å i bakeri avdelingen - noe jeg trives ganske godt med. Her jobbet jeg frem til jeg ble synlig gravid å ikke klarte å jobbe mer pga bekkenet mitt. Jobbet der ca 1 år. Deretter begynte jeg på skolen samme dag som datteren min begynte i barnehagen, da tok jeg Helsefagarbeider faget på videregående. Deretter fikk jeg meg lærlingplass innen for dette yrket å ble utdannet Helsefagarbeider i 2017. Her fikk jeg en ringevikar jobb å jobbet nokså mye å så mye jeg kunne egentlig for å lære mest mulig å få inn masse ny lærdom og kunnskap !

Here jobbet jeg nokså lenge Samtidlig som jeg hadde ringevikar jobb flere steder for å få inn nok inntekt til å dekke livsoppholdet til både meg selv og datteren . Det var utrolig vanskelig å sjonglere 3-4 ringevikar jobber, alene med datteren og få den kabalen til å gå opp når man jobber turnus arbeid. Jeg jobbet mye dagvakter heldigvis fikk jeg tilrettelagt mange av vaktene mine, men jeg jobbet 3.hver helg. å tok på meg endel ekstra i tillegg når dette lot seg gjennomføre.

Jeg fikk meg etterhvert fast 100% stilling som Helsefagarbeider å elsket jobben jeg fikk der. Men jeg har hatt denne PTSD lidelsen i bakgrunn hele veien uten at jeg egentlig har vist det. Jeg ble mer og mer sliten , mer og mer utbrent rett å slett. Jeg brukte jobben min som en ``flukt``fra hverdagen, de vonde tankene og det vanskelige i dagliglivet. Jeg jobbet meg rett å slett dårligere og dårligere for hver arbeidsdag som gikk. Så til slutt gikk jeg på veggen å klarte ikke å forholde meg til verken arbeidsgiver eller meg selv. Det er veldig vondt egentlig fordi jeg skulle så gjerne ønske at jeg jobbet der fortsatt å kunne lære meg tidligere å sette grenser for meg selv å ikke ha jobbet meg ihjel. Men det er vell å kalles etter på klok.

Nå jobber jeg for nav å har en hverdag som består av legetimer, behandling og rett å slett komme meg på beina igjen å greier å håndtere hverdagen og de daglige målene som må gjøre som både mamma & for meg selv. Jeg trenger å finne meg selv igjen etter å ha hvert litt for sterk alt for lenge for å si det på en fin måte - MEN det er ikke bare, bare det er en prøvelse av og til og det er noen dager som jeg har skrevet tidligere også at jeg omtrent ikke klarer å flytte meg fra senga til sofaen, fordi kroppen ikke er veldig medgjørlig . Heldigvis så har jeg gode perioder i hverdagen også å de tar jeg ekstra godt vare på å håper at både behandling og tid kan gjøre at jeg blir mer og mer meg selv igjen å få en god kontroll på lidelsen min . Det å kunne lytte til kroppen sin å fortelle seg selv at nok er nok er en veldig viktig avgjørelse jeg har tatt - det at jeg ikke føler meg klar og ikke har overskudd til å gjøre alt jeg vil lengre er noe som er en skam for meg å noe jeg har og syntes er kjempe vanskelig. Jeg tror faktisk ikke at det er en ting jeg kommer til å lære meg 100% til heller å gjøre, men jeg har lært at jeg må nyte de fine øyeblikkene, være meg selv for den jeg er uansett å at min lidelse forteller ingenting om hvem jeg egentlig er som person men at det er en historie som forteller at man har hatt en litt humpete vei i livet, men utad så er jeg som alle andre mennesker rett å slett !

Ikke døm forsiden før du har lest boka er ett ordtak jeg liker veldig godt - det er veldig lett å dømme mennesker uten å egentlig kjenne dem, å det tror jeg faktisk er ganske mennskelig å gjøre . Ingen er like å det er søren meg bra tenker jeg , alle er unike på hver sin måte !


Ha en strålene Tirsdag videre 🌸

- Mammaentilamalielielle

#mammalivet #alenemor #helsefagarbeider #ptsd #psykiskhelse #stolt #arbeid #mestring #familieliv #lærdom #skole #barn #datter #morogdatter


Liker