USYNLIGE SYKDOM !

God Onsdag 🌸
Som dere sikkert er kjent med så finnes det mange usynlige sykdommer rundt om kring. Noen er sikkert kjent med de forskjellige navnene på på disse, det er spesielt de psykiske sykdommene som ikke blir pratet om eller nevnt noe særlig - heldigvis så er det mer fokus på dette & det er ikke like ``tabu``å snakke om lengre. Det er mange ungdommer idag som sliter psykisk, av forskjellige grunner. Selv har jeg en usynlig sykdom som ikke så veldig mange som vet , men nå skal jeg dele det her på bloggen, akkurat fordi jeg håper at andre gjør det samme, å ikke vær redd for å snakke om det for det hjelper deg selv psykisk å faktisk snakke om dette. Da forstår andre mennesker deg bedre, andre kan kanskje sette seg inn i din situasjon å det blir lettere for deg å gjøre ting sammen med andre om du forteller dem/ de om sykdommen din. Selvom du kanskje har fått en diagnose nå, så er det ikke slik at du har med deg denne til graven - men den står i ca 4 år før du eventuelt får en ny evaluering om nødvendig !

Så ikke vær redd for å snakke med de rundt deg om det, de ønsker bare å hjelpe deg 💜

Det begynte vell sånn smått allerede i en alder av 12-13 år da jeg var nokså langt nede her i verden. Jeg så faktisk ikke helt meningen med livet å det var en tøff tid for meg. Med mobbingen på skolen, å ting som skjedde hjemme, så ble det mye for en tenåring. Alt ble forverret for ca 2 år siden. Depresjoner og Angst kom tilsynelatende veldig frem, spesielt når det ble mørkt ute å den mørke tiden kom oss i møte. Dette utviklet seg også til Agorafobi, som er en panikklidelse når det blir veldig folksomt eller på tette steder som jeg ikke føler at jeg har kontroll over. Dette er noe jeg plages endel med, men jeg prøver å få kontroll over dette daglig. Jeg tester grensene mine fulgt ut, pusher meg ut og blant folk for å ikke være redd. JA jeg blir kjempe sliten i hode av det å må som regel slappe av litt når jeg kommer hjem igjen, men jeg gjør det faktisk !

Jeg har vist / kjent det på kroppen lenge at det er noe ``galt``med meg. At jeg er mer stresset og anspent enn andre mennesker på min alder. Så jeg valgte selv å gå til behandling for å få en utredning. Jeg var på DPSén ca 4-5 ganger å snakket med ei hyggelig dame som skulle hjelpe meg på veien for å finne ut av hva som var ``galt``. Etter disse timene fikk jeg diagnostisert to ting. Mild grad av tilbakevendende Depresjon & Agorafobi - jeg var egentlig veldig letta for at jeg endelig har funnet ut noe å at noen kunne jeg hjelpe meg med dette. For dette er noe jeg ikke hadde klart på egenhånd!

Jeg lar ikke en diagnose stoppe meg for å leve det livet jeg ønsker, jeg forsøker så godt jeg kan. Å nettopp fordi jeg har med meg de menneskene som vet at jeg sliter med dette på ting, å dem ser på meg at jeg er urolig og engstelig å spør om det går bra, å jeg får faktisk bestemme selv om jeg ønsker å være lengre eller reise hjem. Det hjelper veldig syntes jeg, for da føler jeg at jeg har kontroll over situasjonen jeg står i å de rundt meg støtter meg på den avgjørelsen jeg velger å ta.


Nå som jeg har fått hjelp kan jeg se lysere på tiden fremover, jeg kan forberede meg på tiden som kommer og å jeg kan fokusere på nåtiden. Alt dette hadde jeg ikke klart om jeg ikke hadde hvert åpen om sykdommen & fått hjelpen jeg behøvde for å komme hit. Det er en lang vei å gå til dit jeg engang var, men jeg er på bedringens vei, jeg har det nettverket rundt meg jeg trenger for å komme meg dit jeg ønsker - å uten de fantastiske menneskene jeg har rundt meg, som støtter, trøster & hjelper meg igjennom de tøffe periodene vet jeg ikke hvor jeg hadde endt opp hen !
TUSEN TAKK TIL HVER Å EN AV DERE 💛Dere er unike på hver deres måte, hjulpet meg med de tingene akkurat DU kan å bare DU - å bare tatt telefonen å svart meg når jeg trenger noen å snakke med, det betyr enormt mye for meg !

Ønsker du å dele din historie? Kjenner du noen eller har du en usynlig sykdom ? Om du ikke ønsker å dele den her på bloggen er du hjertelig velkommen til å sende meg en mail å fortelle din historie om du ønsker at noen andre får lese den ✨Ingen andre enn deg selv kan ta det valget for deg, å du må selv være innstilt på å åpne deg, ta imot hjelp & være ærlig med deg selv !
Ha en knall fin onsdagskveld videre, nyt kvelden & møt morgendagen med ett smil om munnen - så skal du se at dagen din blir like fin som du 🌸
Liker

Kommentarer