JEG VIL GI OPP MAMMA ROLLEN !

Hei dere 🌸
Dette er en nokså personlig innlegg, men jeg tror helt sikkert at det er mange mødre og fedre som kjenner seg igjen i det som kommer nå. Å det er litt derfor jeg skriver det til dere - mest for at både jeg & andre foreldre kanskje ikke skal ha den følelsen av å være alene med tanker og følelser !

Det er mange runder med seg selv når man blir foreldre, mye man må gi slipp på å mye ansvar for en person. Selv viste jeg ikke noe av hvor stor stort ansvar dette egentlig var - våkne netter, mas, krangling, slåing og ikke minst læring. Dette er som alle har hørt om som blir kalt den såkalte trass alderen, å alle har sine opplevelser med dette. Her i hus har jeg slitt endel med akkurat dette, det har hvert mange kamper å man velger som regel sine kamper når det gjeller barn - men noen kamper må man også bare stå i når det stormer som mest !

Det har hvert mange ganger jeg har tenkt, hvorfor gjorde jeg dette? Å mange ganger man har lyst til å gi opp helt å være mamma/forelder , men vet dere hva? Når barna har det slik så er det faktisk da dem trenger mamma, pappa eller andre voksen personer mest i livet sitt - dem trenger hjelp til å finne følelsene sine & dem trenger hjelp til å kontrollere dem å det er akkurat derfor vi foreldre er til for barna 💚

Det har hvert mange ganger datteren har slått seg totalt vrang, slått meg, skreket til meg og kalt meg mye rart på disse 4 årene , men å holde seg rolig og la barna få trasse seg ferdige før du begynner å snakke med dem har hvert en veldig fin ting her i hus, kanskje hos deg også? Når disse kampene dukker opp hos oss så lar jeg hun være i fred, forteller at jeg er her for henne å sjekker til hu jevnlig, for ar hun skal vite at jeg her for hun. Også går jeg stille å rolig inn etter hvert å snakker med hun. Forteller hvorfor jeg gjorde det jeg gjorde, å spør hun hva hun syntes er vanskelig. Å etter en slik prat så er det som regel over - hun må lære å forstå at slike handlinger ikke er greit ovenfor verken foreldre eller andre!

Jeg sliter fortatt med disse kampene, men det er spesielt når det blir fler rundt. Da er det noe som setter igang dette, så jeg håper at etterhvert når tiden går så roer det seg nok antageligvis etterhvert - det er troa hvertfall 🌸 Å jeg tror at barna lærer mest når det er grenser, forutsigbarhet og læringen av hva som er rett å galt gir en god erfaring og barnet kommer til å vokse på det.

Jeg merker at datteren min er "eldre" enn de på hennes egen alder. Om det er fordi hun får lov til å være med på alt & fordi hun får lov til å bevege seg ganske fritt ( med grenser naturligvis ), men hun får lov til å utforske både med meg & alene.

Hvordan har du tatt kontrollen over foreldre rollen? Har du noe du ønsker å dele? Ikke føl at du er alene om disse tankene, det er helt normalt 💚 du er ikke en dårligere forelder om du har hatt disse tankene - det er ingen oppskrift som sier hvordan du skal være som forelder, men du kan gi og få erfaring ved å dele dine erfaringer !

Ha en fantstisk søndag videre ☀️

#mamma #hverdag #foreldre #meninger #lykke

Liker

Kommentarer