Å leve med sykdom .

God onsdag - ny dag med nye muligheter.

Idag tenke jeg at jeg skulle ta for meg ett tema som har hvert nokså sårt å snakke om, men endelig har jeg både fått kontroll og er mye bedre enn hva denne sykdommen har hvert. Jeg har endelig fått kontrollen over min usynlige sykdom !
Over lengre tid har jeg strevet med angst, depresjoner , redsel og frykt, eller enklere sagt og som de fleste har hørt om en diagnose som heter PTSD ( Post Traumatisk Stress ) . Dette er noe som har ligget i kroppen min i veldig lang tid, men som ikke brøyt ut ordentlig for 2-3 år siden. Jeg har fått veldig god hjelp av DPS ( Distriktspsykiatrisk senter ) , familie og venner, men uten denne hjelpen vet jeg ikke hvordan jeg hadde klart å kommet så langt som det jeg er kommet idag.

Jeg har hvert igjennom samtaler med terapeut, gruppe terapi og andre gode hjelpe instanser på veien - dette har virkelig hjulpet meg til målet mitt og jeg har endelig klar for å være åpen om det, og virkelig ta kontroll over sykdommen !

Litt fakta om min usynlige sykdom :
Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en tilstand hvor man kan få "flashbacks" og sterke minner om noe traumatisk som har skjedd. De fleste med PTSD får symptomer rett etter at å ha vært gjennom en opprivende hendelse. Men hos noen kommer ikke symptomene før etter måneder eller år.
For meg har det som skrevet tidligere at det har kommet år etter på. Det har rukket å bygget seg opp igjennom flere hendelser , symptomene mine har vell egentlig hvert der lenge, men jeg har på en måte oversett dem å tenkt at det går over når jeg kommer meg over denne humpa her eller noe sånt.
Mine symptomer var er og var :
💚 Flashbacks ( tilbake blikk av hendelser som har hendt tidligere )
💚 Unngåelse ( Lar være å snakke om hendelser eller tenke på hendelser )
💚 Isolasjon ( Stengte meg inne )
💚 Lav selvfølelese
💚 Følte meg til bry / belastning for venner og familie
💚 Søvn vansker
💚 Ernærings vansker ( Vanskeligheter med å få i meg mat )

Disse symptomene har blitt bedre, å jeg har igjen fått mye mer kontroll over når disse symptomene kommer, å jeg vet hva jeg må gjøre når disse oppstår.


Liker

Kommentarer