Världsprematurdagen 2016 - 17 november

Idag är det VÄRLDSPREMATURDAGEN

En dag som är till för alla små hjältar som haft bråttom till världen. Jag känner så många tidiga små bebisar, och jag har två själv. Vera är född i vecka 31+3 och Vinga är född ca vecka 34-36, det är lite osäkert när. Min lillasyster har tre prematurer. En flicka född för snart 10 år sedan och tvillingar födda förra veckan. Prematura bebis ligger lite i släkten hos oss och ration 1:10 är närmare 1:2-1:4 hos oss. Men jag antar att det blir så ibland, vissa familjer har fler prematurer än andra och vissa familjer har inga prematurer alls.

En vän delade idag på sin sida: "Some people never get to meet their Hero. I gave birth to Mine." Det ligger något i det. Ett prematurbarn är från första sekund en kämpe, en hjälte som klarar sig igenom den påfrestning som det är att inte vara skyddad av livmodern. Alla barn som föds är kämpar, men att födas utan att vara totalt redo för livet utanför är att behöva ha föräldrar som klarar av en omtumlande verklighet.

Så idag säger jag GRATTIS till ALLA som på något sätt varit i kontakt med prematurer!

Jag vill även passa på att tacka vår fantastiska neonatalsjukvård i Sverige. Så många barn som utan dess hjälp inte hade funnits hos oss. Jag tänker även på de barn som inte var redo för livet hos oss, och vet att de har det bra i himlen där de får lov att må bra och växa.

Gillar

Kommentarer