Header
Mamman, 30daychallenge, Sjuk, Vabruari

Igår hade jag Vanja hemma, hon var lite hängig. Hon kände sig inte bättre idag så det blev en hemmadag till. Och även Vinga hade sjuknat till, en riktig mansförkylning har hon dragit sig till med. Feber, hängig och snorig. Så jag sällar mig till skaran som "firar" vabruari. Vi är nog några stycken. Men nackdelen med att vara hemma med barn är att VAB inte är godkänt på Försäkringskassan. Tror jag, har ställt frågan i deras föräldragrupp på Facebook. Så får vi se när jag får svar.

Har varit på vårdcentralen med Vera idag för att kontrollera att hennes rör i öronen sitter som de ska. Så nu tecknar hon att doktorn tittade i hennes öron. Min duktiga tjej! Rören satt kvar där de skulle men han rekommenderade mig att kontakta den öron-, näsa-, halsklinik som hon går på för att kontrollera hörseln. Så imorgon ska jag ringa till Östra Sjukhuset och Sahlgrenska Sjukhuset för att se var det är vi kollar hennes hörsel. Jag vill inte stå där om några år och få reda på att hennes hörsel av någon anledning inte är som den ska, och att hon kunde fått hjälp tidigare. Dels kan det bli problem med tanke på att hon är född med gomspalt, men vi har även hörselnedsättningar i släkten som hon kan ha ärvt. Hellre åka en gång för mycket än en gång för lite.

Frågor till er läsare

Ni som också haft trakeostomerade barn: Upplever ni att barnen varit väldigt högljudda under tiden efter att tracken tagits bort?

Ni som också har barn i 2-3-årsåldern: Håller de en väldigt hög ljudnivå?

Ni som har barn med hörselnedsättning: Kan era barn hålla normala ljudnivåer? Höra vad man säger ibland men inte alltid?


Alla råd och tips är välkomna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments