Vad har hänt sedan sist - Del 1

Det har hänt väldigt mycket under de senaste snart två åren. Jag har avslutat min anställning som personlig assistent, varit sjukskriven och genomgått en intensivutbildning i personlig utveckling. Under sommaren 2019 arbetade jag som vikarie på särskilt boende somatik och demens för att under hösten arbeta natt som barista på flygplatsen och inse hur mycket jag saknade arbetet som vårdbiträde på demensboendet. Så jag valde att säga upp mig och återgå till att arbeta som vikarie med siktet inställt på att utbilda mig till undersköterska. Där är jag nu.

I dagsläget arbetar jag nästintill heltid med gott om inbokade pass och hoppas på att det blir aktuellt med ett långtidsvikariat så att jag kan planera lite bättre inför de kommande månaderna. Men huvudsaken är att jag får arbeta med något som jag känner att jag trivs med, att jag får möjlighet att utvecklas, har bra arbetskamrater och får positiv feedback på det jag gör och lär mig.

De som känner mig vet att jag inte har särskilt svårt för att tillgodose mig information och kunskap. Därför kommer jag att satsa på att studera till undersköterska på distans så snart jag kan, samtidigt som jag arbetar. Förhoppningen är även att kunna validera delar av utbildningen för att på så sätt korta ner den och även minska på arbetsbördan.

Jag ser med glittrande ögon på den utbildning som jag aldrig har övervägt att gå, men som jag antar alltid har funnits där i bakgrunden. Och med en administrativ utbildning i grunden så kan jag i kombination med en vård- och omsorgsutbildning med stor sannolikhet öppna många dörrar inom arbetslivet senare när jag vet vad jag vill bli när jag blir stor.

För det är ju några år kvar tills det är dags för pensionen, och jag har inte den blekaste aning om vad jag vill arbeta med de sista tio åren. Men undersköterska är vad jag vill arbeta som de kommande tio åren i alla fall.

Känner att en utbildning till undersköterska är något som jag alltid kommer att ha nytta av, oavsett vad jag väljer att arbeta med i framtiden.

Gillar

Kommentarer