The Post

Söndagsmys på hög nivå!
Igår var jag på bio med en av mina äldsta vänner. En av mina födelsedagspresenter, det är ju bara 7,5 månad sedan jag fyllde år, men den som spar han har. Tack Natali för en jättemysig kväll!
Vi valde att gå och se The Post med bland andra Meryl Streep och Tom Hanks. Hade inga större förväntningar innan förutom att jag vet att de båda är fenomenala skådespelare så jag förutsatte att nivån på filmen skulle vara hög. Och det var den - otroligt bra! Lärde mig lite mer om den amerikanska historien, som på någon nivå ändå påverkar hela världen (på gott och ont ibland).

Filmen visar på hur stor makt den ändå så lilla människan kan ha i det långa loppet. En kvinna som från början inte var tänkt att driva en tidning, gör det ändå. En kvinna som avråds från att publicera en artikel med botten i hemligstämplade dokument, gör det ändå. En kvinna som visar världen och alla dess män att kvinnor kan. Att vi är starka utan en man i ryggen, att vi kan klara oss själva med vårt eget omdöme som bästa rådgivare. Precis detta visar Meryl Streep i rollen som Katharine "Kay" Graham. Kanske väntar en Oscar?

Gillar

Kommentarer