Mjölkfri knäck

2 dl vispgrädde jag använde GoGreen Havregrädde
2 dl strösocker (180 gram)
2 dl ljus sirap (280 gram)

Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka sedan till 125'C (ca 15-20 minuter). Fördela i ca 50 formar. Jag fick 46 ;)

Konsistens:
122-125'C är tillräckligt kokt
140-145'C ger hård kola med mjuk mitt
160'C ger karamelliserad kola

Tips: Om man använder kokosgrädde så behöver man koka ungefär dubbelt så lång tid för att nå rätt temperatur.

LYCKA TILL!! ♡

Gillar

Kommentarer

EmmaochMelissa
EmmaochMelissa,
Tack för tipset, ska testa!
nouw.com/emmaochmelissa
MammaStina
MammaStina,
Återkom gärna med recension om vad du tycker sen! 😊 Ett tips är att hålla koll på temperaturen så att den inte blir för hög. Kokade min någon minut för länge så de blev lite hårda, men goda ändå! 😊
nouw.com/mammastina
EmmaochMelissa
EmmaochMelissa,
Smakade den mycket havre? Dottern som är mjölkallergiker har inga problem med havresmaken men jag är inte överförtjust 🙈
nouw.com/emmaochmelissa
MammaStina
MammaStina,
Kompisen som smakade igår sa bara att den var lite söt. Men det tror jag beror på att den blev karamelliserad och att jag råkade ha för mycket socker i 😉
nouw.com/mammastina
MammaStina
MammaStina,
Ska testa att göra på kokosmjölk senare i veckan. Tycker att kokos ofta har en starkare smak än havre så skulle rekommendera havregrädden. Eller om du testar med mandelgräddeom nötter är ok?
nouw.com/mammastina