Ingen mer uppföljning - hur hittar vi vägen till en vanlig vardag?

Igår var jag, Peter och Vera på Östra Sjukhuset och träffade doktor Mohammed för att gå igenom hur Vera mår idag och hur hennes andning fungerar. Vi upplever att hennes stoma har så gott som slutit sig. Det läcker sällan i alla fall och hon har inga problem med andningen så länge som hon får sina inhalationer varje dag...

Så Vera är officiellt utskriven från ytterligare uppföljningar. Det känns konstigt. När man under så lång tid haft total koll på var hon är, om hon andas, vad hon gör. Och nu mindre än två månader senare så kan hon sova i eget rum (med lillasyster), gå ut och leka med storasyster, smyga iväg som de flesta andra påhittiga tvåochetthalvåringar. Och ingen mer kontakt med öron-, näsa-, halsavdelningen på Östra Sjukhuset. Vera har inte haft någon ansvarig läkare förutom Mohammed så nu känns det lite vemodigt med vart jag ska vända mig om det är något med Vera. Får försöka bygga en god kontakt med kommunens barnmedicinska mottagning.

Vi försöker sakta men säkert hitta en vanlig vardag igen. Men har egentligen aldrig haft en normal vardag med Vera i och med att hon föddes som prematur och hade gomspalt. Så nu kämpar vi järnet för att komma i ordning här hemma och sedan kunna starta livet som vi vill ha det.

Peter började jobba idag och Vanja hade första dagen i den nya skolan. Det har gått bra för båda två, och bra för mig här hemma också, har umgåtts med min mamma idag! Fått upp gardiner på ett fönster i vardagsrummet och i småtjejernas rum. Hittat gardiner till resten av fönstren i vardagsrummet (vårt blivande sovrum) och börjat stryka dem. Vet fortfarande inte vad jag ska ha för gardin i köket men måste ha upp något som ramar in lite.

På kvällen när barnen sov så laddade jag diskmaskinen, torkade av alla bänkar, la i en diskmaskinstablett, stängde, satte på, vred på vattnet och tryckte på START. Och tryckte på START. Och en gång till. Inget gott varar för alltid. Diskmaskinen är död. Stendöd. Testat eluttaget och det är inget fel med det. Diskmaskinen fungerade i eftermiddags när jag körde den senast. Men antar att den inte ville längre. Så imorgon bitti så får jag ställa mig och diska upp allt för hand. Fram till dess att vi köper en ny så tänker jag servera maten på engångstallrikar ;)

Gillar

Kommentarer

Farmor
,
❤🌹❤🌹❤
maxarna
maxarna,
Hoppas att det fortfarande går åt rätt håll..
nouw.com/maxarna
MammaStina
MammaStina,
Det gör det 😊 Kanske inte så fort som jag hade önskat alla dagar men framåt i alla fall! 💖
nouw.com/mammastina