Första anställningen på många år

Pirrigt! Nu har jag skrivit under första anställningsavtalet på ganska många år. Och i helgen gör jag mina första pass. Ska bli roligt att komma ut och jobba lite igen och träffa andra vuxna. Sedan får jag se var jag landar i vardagen. Fortsätter att söka jobb och kanske dyker drömjobbet upp. Tills dess så har jag något att göra i alla fall. Som det ser ut nu så kommer jag att jobba 2-3 dagar per vecka, men ganska långa pass varje gång. Så det blir ett litet tillskott i kassan och jag sparar några föräldradagar varje vecka, det är alltid bra.
Ikväll får det bli något gott att äta så att vi kan fira. Men vad? Tar nog en tur till affären när Peter kommit hem från jobbet, så får vi sätta oss ner och planera lite med vem som kan ha barnen och vilka timmar när jag ska jobba. Det blir några pusslande veckor fram till dess att barnen börjar på förskola.

Jag känner mig både spänd och helt panikslagen inför att lämna min trygga hamn i hemmet och ge mig ut i arbetslivet. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite, ja, man får känna så ibland. Jag älskar att vara hemma med barnen men just nu är de mer än en handfull så att få lite "egentid" på jobb är inte fel. Så mycket jag kan läsa - jag kommer ju att åka kollektivt!

Gillar

Kommentarer