Når er det egentlig normalt å kjøpe første plaget til den lille? Jeg kjøpte ikke noe før etter ul 12 uker. Da kjøpte jeg noen klær på salg til babyen og noen smokker. Etter dette tok det litt tid, men etter uke 13 kjøpte jeg babyen sin første pysj også har jeg kjøpt litt her og der. Vi har jo stellekommode, stellematte osv etter storesøster så dette trenger ikke vi denne gang. Vi har jo og en sprinkelseng og vogn, men siden henne sover på dagen i bhg må vi ha vogn til lillebror. Vi får se hva vi gjør ang dette, men vi har god tid enda så tenker ikke så veldig mye. Selv om jeg tenker mye om dere skjønner. Vi er ferdig med klær i str 50 og noe 44 sånn tilfelle. Har noen pysjer i str 56 også om det ikke skulle passe i str 50 😊 Så har startet litt med innkjøp, men er ikke på de største tingene og har lært fra sist at butikkene er åpne etter fødsel. Og at man burde se an babyen. Vi har kjøpt omslagsbodyer denne gangen, for med storesøster var dette noe vi måtte ha og var stor mangel.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Etter å ha vært på oul ble jeg satt fra 22. Juni - 26. Pga størrelsen på hodet på babyen. Det stemmer nok mer her, men hadde den termin i starten i følge eggløsning. Alt var jo bra med babyen og det er jo det aller viktigste. Oul termin er jo uansett bare en pekepinn når termin er. Er svært få babyer som kommer på termin. Storesøster her kom en uke før termin så veldig spent på når den lille kommer i sommer i forhold til termin.

Har termin 26. Juni ❤️

- Mammaslykke

Likes

Comments

​Termin: 26. juni 
​​Dager igjen: 150
​Kjønn: hemmelig <3
​Navn: hemmelig
​Terminester: andre
​Neste kontroll: torsdag 4. februrar
​Innkjøp: nyeste innkjøp babyrede :)
​Bevegelser: sparker godt fra seg <3
​Utålmodig: nei
​Vekten min: 56 kg
​Vann i kroppen: nei
​Råmelk: ja
​Strekkmerker: ingen nye
​Hodet ned: over alt
​Tungt: nei
​Kynnere: ja
​Moden: nei
​Åpning: nei
​Plager: nei
​Fødselforventninger: gleder meg <3
​Sykehusbagen: venter med den 

Noe nytt: ikke enda :)

Likes

Comments

Det er aldri noe kult å bli syk, men når man er gravid er dette noe man ikke ønsker i det hele tatt. Men så skjer det da. Er ikke så mye man kan gjøre med det, men man prøve å unngå smitte så godt det lar seg gjøre. Jeg ble angrepet av influensa og en sikkelig runde og. Er aldri syk ellers men nå var jeg rett og slett helt slått ut. Jeg unngikk feber så vidt så det er jeg veldig glad for. Feber og gravditet er ikke så veldig bra, så lettet for at jeg slapp å ha den bekymringen.

Men når jeg ble sykere og sykere ble jeg mer redd for jeg hadde fått lungbetennelse av influensaen. Jeg var redd for at den skulle utvikle seg mer og mer. Men etter en helg med ro og hvile så hadde den gått tilbake til seg selv. Altså virusbasert lungbetennelse og jeg var på bedrings vei. Ble veldig lettet for jeg var redd for babyen i magen det skal jeg ikke skjule noe på. Fikk ikke puste så jeg har brukt astmamedsin med god virking så fikk puste mer og bedre. Kuttet den ut når jeg merket bedring selv og det var jo det legen sa og.

Man skal ikke proppe kroppen full med medisiner når man er gravid. Det er ikke helt bra, og legen visste ikke helt hva henne kunne gi meg da jeg har allergi for peniciilin. Det er ikke bare bare å være lege heller. Men når jeg var hos legen på tirsdag så kom jeg der i fra med at jeg snart er frisk og at jeg kan slappe av. Babyen i magen har det bare bra. Der i mot magen min er litt urolig og jeg trodde jeg var i startfasen av en fødsel samme dag, men det var kun magen som tullet med meg. Jeg ble livredd pga historien min.

Idag er magen min mye bedre og merket ikke stort til den etter den ene episoden på tirsdag. Jeg vet jo hvordan det er dessverre. Nå skal vi bare konse oss om hvile og bli kvitt denne fæle hosten. Håper storesøster snart er frisk nok til bhg. For henne trives så godt der :)

Likes

Comments

Ikke alle er like heldig når det kommer til barndom og oppvekst. Jeg selv var utsatt for mye ting som er grusomt når man tenker på dette. Har selv vokst fra det og har blitt veldig herdet psykisk kan man si. Har ikke lyst til å gå inn i detalj på dette, men den var ikke sånn som man skal det. Det er helt sikkert. Hvordan det har gjort med meg som person er at jeg har blitt sterk psykisk og jeg kommer aldri til å utsette barna mine for en slik barndom og oppvekst. De skal få den beste barndomdommen og oppveksten jeg kan gi de ut fra situasjonen våres.

Jeg vet at har man det vanskelig går det utover skolen og man har det ikke bra med seg selv. Det er ikke sånn man skal leve. Man skal leve ett fint liv, men selvfølgelig kommer det utfordninger i livet. Livet hadde virkelig vært kjedelig uten utfordninger. Man lærer og feiler det er sånn det skal være. Man skal ikke ha det vanskelig med foreldre eller med venner. Det skal være så man kan prate om alt og ikke være redd for det. Og at man gleder seg hver dag til å se enten den ene eller andre.

Man kommer i puberten ja, men det er jo bare en naturlig forandring som skjer med kroppen. Alle skal gjennom dette, og jeg vet at jenter er verre enn gutter på akkurat dette. Husker selv hvor fæl jeg var mot min egen mor jeg. Haha! Jeg var ikke den beste datteren, men jeg hadde det utrolig vanskelig med meg selv. Jeg likte ikke meg selv overhodet og det tok lang tid før jeg fikk selvbilde og selvtilit.

Dette skapte ikke jeg før for 3 år siden når jeg møtte mannen i mitt liv. Da kom det og det har vært der siden. Har aldri hatt det bra som jeg har det nå. Vi har hatt våre tøffe ting i livet som jeg håper at ingen andre rundt meg opplever. Det å miste ett barn i ett svangerskap og det å slite med å få til å bli gravid etter fødsel med gjentatte SA og MA. Unner ingen i hele verden det. Verste som er det skal jeg fortelle dere.

Så alt i livet er ikke som dans på roser, og ikke alle lever slik man burde. Men vi blir sterke vi som har hatt det tøft og kan være stolt av oss selv som har kommet så langt som vi har kommet :)Likes

Comments

Dette er ett ganske omdisuktert tema. Skal man sove med babyen eller ikke?
Her har vi heller valgt hva som er rett enn å lese alle skrekkhistorier. Det er det om en del, men hvis man passer på så ikke babyen får dyne over seg eller at man ikke triller over så fungerer det jo bra. Her sover vi så lett begge 2 så skjer det noe våkner vi og babyen har alltid sovet i babyrede. Storesøster sov mellom oss og henne skal aldri sove på kanten av sengen så ammer jeg må jeg amme på en side liggende og en sittende.

Henne datt ned fra sengen 3 mnd gammel pga dette. Så det er noe som har satt en støkk i meg, derfor må jeg holde meg mer våken når jeg ammer om natta på den siden enn andre siden. Gleder meg til å amme igjen og håper jeg kan amme like lenge med baby som med storesøster. Henne ble ammet til 2 år da sluttet jeg siden legene og jordmor mente det var best når jeg var gravid igjen pga riskosvangerskap.

Ammestarten er aldri lett, men det er så verdt det. Alle stundene sammen med jenta mi husker jeg. Og det å kunne ha mulighet for samsoving er jo bare så koselig. Storesøster må avennes dette nå for henne sover enda med oss om natta, men nå er det tid for egen seng før babyen kommer. Lurer veldig på hvordan dette blir jeg. Vi skal gi henne junior dyne og pute med Frost som vi kjøpte før jul så håper det hjelper på. Hun er veldig kosete og avhengig av kos så henne skal få masse av dette før hun blir lagt det skal henne.


Spent på om babyen liker å samsove eller om vi må ha vugge, vi får se. Kjøper det isåfall da, for storesøster ville kunne sove på oss eller i vognen når vi var ute å trillet. Veldig på nærkontakt. Super koselig, men ikke det beste når man skulle gjort så mye i huset hehe

- Mammalykke

Likes

Comments

Idag har jeg vært på min siste time hos gyn før jeg blir tatt over på sykehuset. Har blitt fulgt opp tett og helt fra starten denne gangen. Jeg har riskosvangerskap bak meg og det gjør at jeg får hyppigere kontroller og flere enn de fleste. Føler meg godt tatt vare og det føles godt å ha denne oppfølgingen og muligheten til å bare ringe om det er noe. Jeg har en historie jeg kan fortelle senere, for det handler ikke om storesøster som er med oss, men om babyen vi mistet før henne. Derfor passer det seg ikke med den historien nå, men bruker fragmin og albyl-e pga dette. Vanligvis så får jeg kontroll hver 4 uke etter OUL pga dette for å sjekke tilvekst og trivsel. Men denne gangen ble det trøbbel med forliggende morkake allerde fra starten.

Ene legevakt legen var ikke så hjelpsom, men når jeg kom til andre legevakten her i byen så ble jeg tatt på alvor og fikk henvisning til gyn. Lite viste jeg at gyn jeg fikk var min gamle lege på riksen. For ett bra sammentreff. Han sjekket og sa at dette ikke var noe farlig blødning. Jeg blødde så jeg har vært på UL hos han og en annen gyn siden da helt fra til uke 15. Var og en tur på riksen for standard samtale ved riskosvangerskap og da fikk jeg og en Ul siden jeg hadde blødning i forkant.

Jeg har ikke hatt noen blødning siden 28. desember, men får jeg dette så skal jeg ringe rett inn det har jeg fått beskjed om. Har og vært plaget med kynnere som har presset på morkaken min. Dette har vært smertefult, men nå har det vært stille en uke. Det har vært godt og ikke minst veldig godt å ikke ha blødninger. Det skaper jo bekymrimg når man er gravid.

På siste UL fikk jeg beskjed om at morkaken hadde trekt seg 1 mm fra åpningen så håper på at den har flyttet seg mer så jeg slipper å tenke mer på dette. Heldigvis er det ikke farlig for babyen! Så, så langt har jeg dobbelt risiko pga historien min og denne morkaken. Krysser fingrene for en vaginal fødsel denne gang og.

- Mammalykke

Likes

Comments

Siden vi har en storesøster fra før av, så har vi en del ustyr. Men så er det dette med klær og ting som er mot jente og gutt da. Vi får ordne dette etter hvert. Kommer ikke til å avsløre hva vi venter for det hemmelig for alle sammen uten om de nærmeste i familien rundt oss. Så klær og diverse kommer ikke jeg til å legge ut som viser kjønn, men kommer til å legge ut andre ting som er unisex. Har kjøpt noen klær allerde og kjøpte ammepute tidlig, men ammeputen var pga bekkenet mitt da. Bruker den i sengen om natten og sofaen på dagen. Elsker den!

Vi har jo en vogn fra før av som vi kjøpte ny i 2014 og understellt ble byttet ut for jeg ville ha lufthjul. Dette bytter jeg ut nå og skal prøve annet understell, men vi trenger en til vogn hvor vi kan ha mulighet for ha storesøster opp i om henne er sliten. I det siste har henne ville sitte i vogn når henne er sliten. Så vi har tenkt på Emmaljunga super viking med slik søskenadapter. Den ser så genial ut, og hørt mye bra om den.


Vi har ikke helt bestemt oss for hvilken farge vi skal ha på vognen enda, men det kommer. Har veldig god tid enda så stresser ikke. Storesøster har vogn henne sover i bhg med så henne er dekket.

- Mammalykke

Likes

Comments

Så har vi kommet til 2 år, da er det man begynner å se på språket til barnet. Men her er det stort spekter. Samme som når de lærer å gå det. Noen lærer ved 9 mnd, mens andre ikke lærer før nærmere 18 mnd. Jenta mi hun har kunnet noen ord en stund og lærer nye hver dag. Hun begynte å si noen setninger også, men hun er veldig sjenert når hun prater foran andre enn mamma og pappa. Blir spennende å se på 2 års kontrollen hva de sier der. 

Hun kan si katt, and, gris, hund, fugel, ku, ape. Noen av de er jo hennes vri, som vov vov og pipp pipp. Så sier hun mamma, pappa, tante, mommo, baby, vogn, votter, lue, jakke, sko, bleie, bæsj, tiss, bade, bil, måne, kaldt, kult, Okei, nese, øye, saft, melk, tørst, sove, leke, sitte. Det jeg kommer på nå. 

Hun sier pappa sitte, mamma sitte, pappa kom, mamma kom. Hvor er du? Hva vil du? Mamma se og pappa se. Kommer sikkert på flere setninger. 

Hun lærte seg her om dagen å si meg og peke på seg selv. Stolt mamma ja ❤️

- Mammalykke 

Likes

Comments