Tuff första förskolevecka - VAB


Tre dagar, det var vad Leona hann med på förskolan innan febern och förkylningen slog till. Stackars lilla tjej, hon har varit helt utslagen stora delar av dagen. 38,7 visar febertermometern, snoret rinner och dessutom har hon fått hosta. En typisk förskoleförkylning med andra ord. Vi har fått spendera dagen på soffan, hon vill helst ligga nära och gosa, annars bryter hon ihop av tårar. Så typiskt att börja första veckan på mitt nya arbete med VAB, men självklart går tjejernas välmående i första hand.

Alicia däremot är fortfarande pigg, men hon har ju lite mer motståndskraft mot förskolebacillerna då hon är lite äldre. Hon ville egentligen till förskolan idag, och har haft lite myror i kroppen då vi bara har tagit det lugnt. Turligt nog var barnen på Leos lekland igår och fick springa av sig när deras förskola var stängd. Men det har funkat, och nu när även pappan i familjen är hemma har jag lovat att vi ska ut i trädgården bara hon och jag och hoppa i vattenpölarna. Det hoppas jag kan muntra upp henne lite.

Leonas första förskolevecka har varit riktigt tuff för henne. Inte nog med att hon blev sjuk det första hon gjorde, dessutom var det svårt att vara utan blöja på förskolan för första gången. Nu har hon varit blöjfri hemma i ca två månader, och hemma har det gått så bra. Visst händer någon olycka nån gång ibland men annars så säger hon alltid till när hon behöver använda pottan. Men på förskolan har det varit en helt annan historia, precis som jag befarade.

Hon har hållit sig hela dagarna, i den mån det går, tillslut händer det ju en olycka. Vägrat sitta på toaletten där, inte heller vågat säga till när det var dags. Jag har en känsla av att det handlar om att hon inte har känt sig helt trygg där än, då hon varit hemma så pass länge i sommar. Förhoppningvis vänder det när hon får förtroende för förskolan igen, och lärt känna alla pedagoger. Just nu har det varit så pass illa att hon även vägrade toan hemma igår. Idag då vi varit hemma tillsammans har det gått bra igen, så jag hoppas det vänder nu!

Det som saknas nu är nog bara lite tid. Tid för henne att vänja sig, att komma in i rutinerna igen och bli trygg igen på förskolan. Tar tacksamt emot tips om hur jag ska hjälpa min lilla att bli trygg utan blöja även på förskolan!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Ihg
Ihg,
Krya!🌸
nouw.com/ihg
mammashus
mammashus,
eschutz
eschutz,
Krya krya! Jag bara väntar på att Wiggo ska drabbas 😬🙈
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Jag håller tummarn för att Wiggo ska slippa undan bacillerna!✊🏻
nouw.com/mammashus