Trädgårdspyssel


I helgen har vi fixat i trädgården. Vi hann med lite smått och gott, men här ute finns det alltid att göra. Vår trädgård har en gång i tiden varit en handelsträdgård, men när vi köpte huset var allt i ett dåligt skick. Huset var i behov av renovering och trädgården var övervuxen. Nu grönskar det överallt och det dyker upp nya vackra blommor lite varstans i trädgården, som från ett avlägset minne från dess tid som handelsträdgård.

Vi har sedan vi köpte huset försökt tämja naturen igen, men det tar sin lilla tid. Sakta men säkert blir trädgården lite mer anständig för varje år som går, men än är det långt kvar. Vi har i varje fall tidigare fått gräsmattorna hyfsat jämna och täckta av gräs, rensat en del och grävt fram stengångar och uteplatser som gömde sig under jorden. I helgen grävde vi även fram den sista gången i trädgården, en lång radda med stenplattor som varit täckt i många år.

Vi har även en vildvuxen häck framför huset som behöver sig en omgång framöver, men i helgen hann jag i varje fall med att ansa kaprifolen som växer i ett valv över gången in till oss. Den vill gärna rymma ut i häcken men nu lyckades jag för stunden leda den rätt, upp på valvet igen. Själva valvet var en inflyttningspresent vi fick när vi köpte huset, det är verkligen vackert nu när kaprifolen blommar för fullt. Och så gott den luktar!

Jag rensade plattorna på baksidan av huset igen i helgen, den blir så snabbt övervuxen. I gassande sol och vad som kändes som tropisk värme rensade jag, som tur är blev det bra tillslut. Sedan flyttade vi vår gamla slitna möbelgrupp dit från framsidan, då min man byggt en ny uppsättning dit. Utegruppen har sett sina bästa dagar men håller förhoppningsvis en stund till i varje fall. Nu kan vi sitta där ute och äta frukost i morgonsolen i sommar, det kommer bli så mysigt!

Jag ordnade även en pallkrage till sidan av huset så att vi kunde plantera ut lite grönsaker från växthuset däri. Jag grävde bort växterna där pallkrage skulle stå och häftade fast markduk under den. Min man satte fast en bit armeringsjärn mot väggen så att tomaterna skulle ha något att klättra emot och sedan fyllde vi den med jord innan vi planterade ut grönsakerna. Tomater, paprika, lök, purjolök, gräslök, persilja och rosmarin växer däri nu, som jag längtar tills vi kan skörda!

När min man fyllde år fick han svetsade bordsben och pallben i metall av min mamma och hennes fästman. Nu äntligen hade vi lite tid över så att vi kunde ta tag i att bygga själva bordet och pallen till uteplatsen. Det blev ett stort bord och en lång pall, med plankor som bordsskiva/pallskiva med metallben. På andra sidan bordet ställde vi våra gamla utestolar och på planterade jag lite blommor i några lerkrukor som dekoration. Nu är tanken att benen ska få rosta och få en härlig rustik rostig färg. Här kommer vi njuta många sommarkvällar framöver!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Ohh så fint och härligt att pyssla i trädgård, avis på er med hus
nouw.com/sweetwords