Potträning pågår


Sedan ett tag tillbaka har Leona visat intresse för toaletten och när hennes storasyster går på den. Hon har sagt att hon vill testa och har fått sitta på en liten toalettring många gånger under våren. Några få gånger har det faktiskt kommit lite kiss och bajs, men långt ifrån varje gång. För tre dagar sedan bestämde sig vår blivande 2 åring att det var dags att ta bort hennes blöja. Hon drog i sin blöja och försökte få av sig den, hon vill vara som sin storasyster, i det här fallet blöjfri. Allt Alicia gör vill även Leona göra, älskade lilla barn!

Det har gått förvånansvärt smidigt än så länge faktiskt. Leona har fått springa runt naken eller med bar underkropp och haft fri tillgång till pottan. Med Alicia fick vi påminna henne hela tiden att hon inte hade blöja i början, men Leona sätter sig själv på pottan när hon behöver. Än så länge är hon bara blöjfri på dagen när vi är hemma, men snart ska vi våga oss på att vara utan blöja även utanför hemmet. Igår och idag har hon kissat och bajsat oräkneliga gånger på pottan, så vi har sluppit byta en ända bajsblöja, så otroligt skönt!

Igår var vi iväg till Linköping och Leos lekland, då tog vi en liten paus i potträningen men idag har vi fortsatt att öva. Jag som tänkt potträna henne först om ett år har fått tänka om, nu när hon är så duktig så kör vi! I slutet av augusti blir hon två år, så det är lite i tidigaste laget men hon säger till när hon behöver gå på pottan och kan kommunicera bra, så det känns bra trots allt. Det enda problemet vi stött på än så länge är kläder. Jag har testat två gånger idag att klä på henne trosa och byxa, och det var de ända gångerna som det har inträffat en olycka under dagen.

Jag gissar att Leona lättare glömmer bort att hon inte har blöja när hon har kläder på sig, det känns antagligen mer som vanligt och som att hon har blöja på sig. Vi får helt enkelt testa igen om några dagar när hon är lite mer van att vara utan sin blöja. Men under kvällen har hon fått gå i T-shirt och trosa, och det har faktiskt fungerat, inga olyckor då. Hon har kunnat ta ner trosan och sätta sig på pottan själv, och hon har även bett mig om hjälp någon gång. Så kanske att vi kan testa att stegvis gå från naken, till trosa och sist till trosa och byxa, det känns som att det skulle kunna funka. Mammas duktiga lilla tjej, vad jag är stolt över dig!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer