På svampjakt i skogen


Igår gick vi en skogspromenad i det vackra vädret. Vi har skogen precis utanför husknuten, så vi strövade bara iväg från trädgården på jakt efter kantareller och blåbär. Leona och Alicia invigde sina nya gymnastikskor som de fick i födelsedags present. De fick helt klart godkänt då tjejerna gick bra länge i skogen över stock och sten utan att klaga. Vi gick inte i den lättaste terrängen men de små knatade på ändå, det var så roligt att få uppleva det tillsammans.

Leona överraskade och gick längre än hon någonsin gått tidigare. Uppför och nerför, under grenar och över stenar, som hon kämpade på! För hennes del blev det inte så mycket kantarelljakt, utan mer ett försök att hela tiden hålla sig på fötterna, vilket inte alltid var det lättaste. Alicia är en kämpe och kan gå i timmar i skogen, så otroligt duktig! Det blev även var sin kisspaus i skogen för dem, jag är så stolt att de inte glömde bort sig utan sa till när det var dags.

Ungefär halvvägs fick Leona nog och orkade inte gå mer, så efter det fick vi turas om att bära på henne och hennes elva kilo. Men det gick bra, hon tyckte det var spännande ute i skogen och tittade sig hela tiden storögt omkring. Alicia fick ett kottdjur av sin pappa som hon lekte med, hela hon sken av glädje. Tyvärr hittade vi inte fler än fem kantareller, så det var synd. Lite blåbär hittade vi i varje fall som fick hänga med hem, men det mesta hamnade i tjejernas mage...


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Evelinakull
Evelinakull,
så mysigt ❤️
nouw.com/evelinakull