Livsomvälvande beslut - nytt drömjobb

Att återigen studera, eller inte studera, det var frågan...

Den senaste tiden har jag funderat mycket på framtiden. Karriärmässigt framför allt. Vad vill jag egentligen arbeta med resten av mitt liv? På gymnasiet läste jag bild och form, och valde att välja till några kurser så att jag var behörig att studera på universitet i framtiden. Jag älskade allt kreativt, att skapa, fotografera, teckna och grafisk formgivning. Direkt efter gymnasiet sökte jag till Linneuniversitetet, och pluggade i tre år för att få en konstnärlig kandidatexamen i design.

Redan mot slutet av utbildningen kände jag att jag inte hamnat helt rätt. Åren som följde arbetade jag bla. på en reklambyrå och som informatör på ett företag, men det kändes aldrig helt rätt även om det var väldigt roligt. Visst älskar jag det kreativa fortfarande, men jag brinner inte för det längre. Inte tillräckligt för att starta ett eget företag och lägga all min tid däri, som det i stort sätt skulle behövas om jag valde att fortsätta i den riktningen i den här lilla staden jag bor i.

Här någonstans vaknade mitt intresse för att arbeta med barn. När jag själv fick barn blev det än tydligare att det var det jag ville arbeta med i framtiden. Jag valde att söka ett arbete som babysiminstruktör och fick till min glädje jobbet och därigenom en utbildning till babysimsintruktör. Detta har jag nu arbetat med i fyra år, och det är verkligen roligt och givande. 2017, innan mammaledigheten med Leona, arbetade jag även på församlingshemmets öppet hus. Där höll vi i sångstunder för barnen, pysslade och lekte tillsammans. På eftermiddagarna höll vi i fritidsaktiviteter för barn mellan 6-8 år, det var så roligt!

När det var dags att börja arbeta igen efter mammaledigheten med Leona fick jag mitt nuvarande arbete på en förskola i stan. Där har jag nu arbetat i ca sex månader och stormtrivts. Jag älskar att arbeta med barn och har känt att jag har hamnat helt rätt. Att jag dessutom fått arbeta på två avdelningar, både med de äldsta och de minsta barnen, har varit underbart. Fart varvat med mys, äventyr och sångstunder i en salig blandning. Jag kan inte föreställa mig ett mer givande arbete som ger så mycket tillbaka och som dessutom är så underhållande!

När mitt vikariat på förskolan jag arbetar på nu gick mot sitt slut har jag klurat på hur jag ska gå vidare. Jag sökte flera arbeten på fler förskolor i kommunen och hoppades av hela mitt hjärta att få en tjänst där. Men jag började också fundera på att plugga, nu när jag hittat det jag vill arbeta med. Antingen att läsa till förskolepedagog eller till grundlärare mot arbete i fritidshem. Som grundlärare kunde jag rikta in mig på att undervisa i bild och därigenom få arbeta med ytterligare ett av mina största intressen.

Jag var väldigt kluven för vilken av utbildningarna som kändes rätt, båda är rena drömmen. Men är jag verkligen redo att plugga i ytterligare minst tre år, nu när barnen är relativt små fortfarande? Att få ytterligare studieskulder att betala av? Jag slängde i varje fall iväg en sen anmälan till utbildningarna och till min glädje och förvåning kom jag in på mitt förstahandsval. Helt ofattbart! Jag var fortfarande lite tveksam till om det var rätt tid att studera, eller om jag ville arbeta en stund till och kanske söka utbildningen igen senare.

När jag sedan fick mitt drömjobb på en lantförskola i stan tvekade jag faktiskt inte ens att tacka ja. Det kändes så rätt när jag var där på intervju helt enkelt. Jag kan alltid studera senare i livet men det är inte säkert att jag får den här chansen igen. Att jag ska få arbeta med det jag drömmer om i en underbar lantlig miljö, det känns helt ofattbart. Förskolan ligger några minuter utanför stan och har egna höns och kaniner, en så berikande miljö för de små. Just nu är jag bara så tacksam för allt och längtar att anta nya utmaningar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vers
,
❤️❤️
mammashus
mammashus,
❤️❤️
nouw.com/mammashus