En dag på zoo


Igår var vi på Ölands djur och nöjespark. Alicia såg verkligen fram emot att se alla djuren, men var lite rädd att komma för nära lejonen. Tänk om de skulle attackera? Likaså var hon nervös för att ormarna där skulle bita henne, älskade lilla tjej! Hon trodde alltså att djuren skulle gå fritt på djurparken, men det är ju inte så lätt att veta att djuren är i burar om man aldrig varit på en djurpark tidigare. När vi förklarade att alla djuren skulle vara i burar blev hon lugn och längtade efter att få se dem alla.

När vi gjorde oss redo att åka till djurparken så sken solen, så vi valde att trotsa meteorologernas rapport om regn. Enligt rapporten var det risk för regn någon timme på förmiddagen för att det sedan skulle klarna upp, det lät väldigt lovande. Vi tänkte att det kanske inte skulle vara allt för mycket folk där om vädret inte var det bästa, och lite regn skadar ju inte. Detta skulle bli vårt största misstag. Visserligen var det inte speciellt mycket folk där igår, men vädret blev snart katastrof.

Vi fick som tur var en stund av sol och halvklart väder när vi först kom till parken. Vi fick se aporna, flamingorna, alligatorerna och många andra djur till tjejernas stora glädje. De var som eld och lågor, tjöt av glädje när de såg något spännande djur. Deras favorit stund var i mini zooet där man fick gå in och klappa på mini getter, grisar och vanliga getter. Först var de lite rädda för djuren men snart smälte de och klappade försiktigt djuren med stora leenden på läpparna. Speciellt mini getterna fick en speciell plats i deras hjärtan, de tog dem verkligen med storm.

Men efter en stund började det regna, så vi fick klä på oss regnkläder och bädda ner Leona i vagnen med regnskydd på. Lite regn gjorde inte så mycket först, vi traskade glatt runt bland djuren och fick snart se bla. zebror och lejon. Solen och regnet varvade varann och ena stunden fick vi öppna upp jackorna för att det var varmt för att i nästa stänga för att det både blev blött och kallt. Efter vi hade satt oss ner en stund och fikat så kom ösregnet precis när vi hade ätit klart. Himmelen öppnade sig och inte ens regnjackorna hjälpte för att hålla oss torra...

Desperat sökte vi skydd under ett litet utskjutande tak, men trots detta blev vi genomblöta. När regnen lättade något fortsatte vi gå igen för att hitta en bättre plats att söka skydd på. Men vi hann inte långt innan regnet vräkte ner igen och nu började även en hemsk åska dåna. Alicia är rädd för åska och grät hysteriskt, och Leona blev även hon snart ledsen när hon såg hur ledsen Alicia var. Kalabalik helt enkelt, mitt mamma hjärta gick itu av att se dem så ledsna, speciellt med tanke på att detta var något vi gjorde för dem och så blev det så fel.

Tillslut kom vi till aphuset där man kan gå in och titta på olika små apor i deras burar. Där sökte vi skydd och väntade ut vädret. Aporna var så otroligt fina och nyfikna, tjejerna lös av lycka igen. De fick även en ny kompis där, en annan liten tjej som också sökte skydd från regnet. Snart tittade solen fram och vi gav oss ut för att utforska resten av parken. Vi lekte i lekparker och såg papegojor och ormar till alicias förtjusning. När jag efteråt frågade vilket djur Alicia tyckte mest om var det en liten orm som var röd och vit, det hade jag aldrig kunnat lista ut.

Förutom vädret så var det skötseln av parken som lämnade mest att önska. Allt var så slitet kan jag säga, det var inte roligt att se. Tex. så såg vi trasiga gungor, repstegar och räcken i lekparkerna. Mycket var lite nergånget helt enkelt. Burarna var inte så roliga alla gånger, de flesta var i varje fall relativt rena men det var miljön som var tråkigast. Plastväxter i många av terrarierna mm, burar klädda i plywood, det kändes oinspirerat minst sagt. Kala betonggolv, spånskivor här och var, jag kunde inte låta bli utan att tycka synd om vissa av djuren.

Det blev inget vattenland den här gången med tanke på det bitvis hemska vädret. Istället avslutade vi dagen med att åka karuseller. Leona åkte två, tekopparna och en buss som åkte som en litet pariserhjul. Hon var inte speciellt imponerad tror jag men Alicia tyckte det var desto roligare. Även jag åkte med några gånger och njöt till fullo, jag har alltid älskat karuseller. Avslutningsvis åkte jag något som liknade virvelvinden men var snäppet värre, det var så roligt! Där hade jag gärna åkt en bra stund till!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer