DIY Dörrkrans


Nu när vi äntligen håller på att renovera hallen fick jag inspiration att knåpa ihop en dörrkrans till ytterdörren. Varje jul brukar jag göra en julkrans av granris till dörren, men resten av året brukar dörren få vara tom, med undantag av någon hästkrans av höstlöv. Men nu kunde jag inte låta bli utan bestämde mig för att göra en dörrkrans som jag kan använda året runt, och som inte vissnar. Plastblommor föll valet på den här gången, lite mer hållbart än vanliga blommor.

Jag valde att göra det smidigt för mig och köpte hem en stomme till kransen gjord på kvistar. Självklart kan man göra även stommen själv men jag kände att tiden inte riktigt fanns till det just nu. Jag klädde kransen med en eukalyptusranka i plast som jag virade runt kransen. Jag stack in några av grenarna på rankan emellan kvistarna på kransen. Sedan virade jag hampasnöre runt både eukalyptusen och kransen för att fästa allt lite bättre.

Jag gjorde även en välkomstskylt av en liten träbit som blivit över från renoveringen. Jag borrade först fyra hål för att kunna knyta fast skylten på kransen. Sedan slipade jag skylten lite lätt och målade dit texten välkommen på med hjälp av en stencil. När färgen torkat oljade jag in hela skylten för att sedan låta den torka igen. Sedan var det bara att börja att experimentera med hur jag ville ha skylten på kransen.

Jag fäste sedan tre plastblommor på kransen på samma sätt som jag gjort med eukalyptusen. Jag valde att inte täcka hela kransen med blommor och eukalyptus då jag tyckte det var charmigt att se kransens kvistar emellan bladen, men här kan du experimentera med vad du gillar. Sist knöt jag fast välkomstskylten och ett upphängningssnöre på kransen. Nu kommer kransen få pryda vår ytterdörr för en lång tid framöver, utan att den vissnar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
mammashus
mammashus,
Tack så mycket! 💕
nouw.com/mammashus
LinaAxNilsson
LinaAxNilsson,
Gud vad pyssligt och så fint😍
nouw.com/linaaxnilsson
mammashus
mammashus,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/mammashus