DIY - adventskalender


I ett par veckor nu har jag pysslat med två adventskalendrar till tjejerna. Jag har fortfarande lite kvar att sy på den ena, jag hoppas bara att jag hinner få klart även den andra till första advent. I värsta fall får de dela i år och sedan syr jag klart den andra så att de kan använda dem nästa år, värre än så är det väl inte. Leona är ju fortfarande i minsta laget och kommer inte riktigt förstå innebörden av adventskalendern i år i vilket fall. Dock tror jag hon kommer gilla de små överraskningarna varje morgon. Men jag hoppas jag hinner bli klar i tid, det skulle vara så roligt och jag tror att tjejerna skulle bli så glada. Om ni är intresserade funderar jag på att dela med mig hur jag gjorde kalendern steg för steg, i fall även ni vill ge er på ett syprojekt framöver, vad tror ni om det?

När jag var liten hade jag en så vacker broderad adventskalender med tomtar på som min farmor hade gjort till mig. På kalendern hade hon sytt dit små guldringar som man kunde knyta fast små paket på. Jag minns så tydligt hur otroligt glad jag blev varje morgon när jag fick öppna ännu en litet paket. Vilken mysig julstämning den gav mig och spänningen den byggde upp inför julen är något som jag hoppas kunna föra vidare till mina tjejer. Tyvärr har min adventskalender kommit bort någon gång under åren, kanske i någon flytt. Det gör mig så ledsen, jag skulle verkligen ha uppskattat att få ge vidare den fina gåvan och lyckan som den gett mig.

Efter ha kollat runt på olika adventskalendrar i olika modeller bestämde jag mig för att ge mig på att sy en med små numrerade fickor på. Jag tyckte det verkade vara smidigast och dessutom så snyggt! Om jag inte hinner eller orkar behöver jag därmed inte slå in alla saker i omslagningspapper varje år, utan kan ibland bara gömma presenten i fickan. I år kunde jag dock inte låta bli utan har börjat slå in små julklappar, allt för att sprida lite glädje till mina små. I Alicias paket kommer hon framför allt att finna små pusselbitar till ett pippipussel, en pusselbit om dagen ungefär. Pusselbitarna kommer jag att varva med lite godsaker och några småsaker så som ett armband och några mindre leksaker. I Leonas kommer olika små djur att gömma sig men även lite annat smått och gott.

Jag hoppas så att adventskalendrarna kommer sprida lite julmagi till tjejerna. Att kalendrarna är något som de kan spara och i framtiden dela med sig av till sina barn, som en jultradition, det skulle verkligen vara underbart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Så otroligt fint ! Jag satsar nog på en paketkalender åt Wiggo till nästa jul. I år får han en Pippi / Emil kalender typ en pixi fast de är blandat med böcker o pyssel !
nouw.com/eschutz
bolmgren
bolmgren,
Jag säger de igen, du är riktigt grym! 😍
nouw.com/bolmgren
VictoriaJongard
VictoriaJongard,
Åhhhh vad fin 😍😍
nouw.com/victoriajongard