Blöjfri på förskolan


Alicia är inne på sin tredje vecka på förskolan nu, men sin första efter inskolningen. Hemma har Alicia varit blöjfri sedan midsommar, men jag har varit nervös för hur det skulle gå med potträningen på förskolan. Pedagogerna har inte samma möjlighet att läsa av alla Alicias signaler på samma sett som jag kan göra hemma med bara två barn att fokusera på. Dessutom är det lättare för Alicia att glömma av sig om hon har roligt med de andra barnen, det är lätt att det blir en olycka.

De första två veckorna på förskolan var ju jag med stora delar av dagen under inskolningen. Jag hjälpte henne vid alla toalettbesöken och det gick väldigt smidigt, inga problem. Men nu när jag inte har varit med har jag varit nervös för hur det skulle gå. Om Alicia skulle acceptera att få hjälp av pedagogerna vid toalettbesöken och om hon skulle hinna med att känna av om hon var kissnödig. Som tur är har de här första dagarna gått galant utan några olyckor. Jag tror att alla toalettrutiner de har på förskolan barn varit till stor hjälp, nu hoppas jag det fortsätter såhär!

På bestämda tider får alla blöjfria barn testa att gå på toaletten, så att det blir som en rutin. Tex. innan de går ut och leker och innan lunch är det dags att gå på toaletten, vilket känns jättebra. Därutöver försöker pedagogerna läsa av barnen och se om de behöver gå på toaletten. Hemma säger Alicia alltid till när hon måste kissa, så jag hoppas och tror att hon kommer att göra det även på förskolan. Toaletterna är dessutom jättefina på förskolan och allt är anpassat efter de små barnen, så det är tillochmed smidigare för Alicia att gå på toaletten där än hemma, bara hon vänjer sig.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer