Äntligen blöjfri (på dagen)

Leona snart två år är äntligen blöjfri!

Under vår resa till Öland förra veckan blev Leona officiellt helt blöjfri på dagen. För säkerhets och bekvämlighets skull sover hon fortfarande med blöja på natten. Vi får se när vi vågar och orkar ta den striden men just nu känns det bra såhär. Jag kan inte förstå att vi äntligen efter fyra år (om jag räknar med storasyster) knappt behöver byta blöjor längre! Okej, om jag nu bortser från det faktum att jag arbetar på en förskola vill säga... Haha!

Sedan ett tag tillbaka har Leona visat intresse för toaletten och när hennes storasyster går på den. Hon har sagt att hon vill testa och har fått sitta på en liten toalettring många gånger under våren. Några få gånger har det faktiskt kommit lite kiss och bajs, men långt ifrån varje gång. Den 4/7 bestämde sig sedan vår blivande 2 åring att det var dags att ta bort hennes blöja. Hon drog i sin blöja och försökte få av sig den, hon vill vara som sin storasyster, i det här fallet blöjfri. Allt Alicia gör vill även Leona göra, älskade lilla barn!

Det har gått förvånansvärt smidigt faktiskt. Leona fick springa runt naken eller med bar underkropp med fri tillgång till pottan. Det kändes mycket smidigare nu andra gången när man är lite mer insatt i hur man kan gå tillväga. Med Alicia fick vi påminna henne hela tiden att hon inte hade blöja i början, men Leona sätter sig själv på pottan när hon behöver. Sedan hon bestämde sig för detta har hon inte ens varit rädd för att göra nr. två på pottan eller toaletten, så otroligt skönt! Vi har inte bytt en bajsblöja på snart en månad, förstår ni vilken lättnad!

Innan vi åkte till Öland förra veckan hade vi knappt vågat oss utanför hemmet utan blöja. Leona hade klarat av ett restaurang besök med trosor på, det var det svåraste första steget. Hon sa till när hon behövde gå på toaletten då och låste sig inte när vi besökte en för henne främmande toalett, vilket var en stor lättnad. Men skulle hon klara av att åka bil längre sträckor? Att vara utanför hemmet längre stunder utan direkt tillgång till pottan?

Resan dit vågade vi inte chansa utan hon fick sitta med blöja i bilen. Till vår förvåning och lättnad sa hon till när hon behövde kissa så vi kunde stanna och sätta henne på pottan. Efter dryga 3 timmar och ett restaurangbesök senare kom vi fram med en torr blöja! Det var här jag insåg att jag kunde lite på henne, visst kommer hon glömma sig ibland hon är ju fortfarande liten men på det stora hela är hon nu blöjfri på dagen.

I början glömde hon bort att hon inte hade blöja på sig när hon hade på sig trosor och byxor, men det problemet löste sig av sig självt under resan. Nu går hon både på potta och även toaletten utan bekymmer, så snart är det dags att plocka bort pottan helt. Under Ölands resan nu klarade hon av en roadtrip som sträckte sig över en hel dag utan blöja, förstår ni vilken stolt mamma vi har här hemma! Även den långa bilresan hem gick utan bekymmer, vilken lättnad!

Nästa stora steg blir att klara av att vara blöjfri även på förskolan. Nu har ju vi semester så det får vi vänta några veckor till på att få reda på, men jag hoppas verkligen att det kommer fungera där med. Men kommer hon våga säga till pedagogerna när hon är kissnödig? Kommer hon kunna känna av det med så många roliga distraktioner runt henne? I början får de nog testa att rutinpotta henne, jag hoppas verkligen att detta kommer att fungera nu!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,
Så duktigt ❤️
nouw.com/marreekholm
mammashus
mammashus,
Tack! ❤️
nouw.com/mammashus