2,5 års kontroll på BVC


Idag hade Leona en tid på Bvc för 2,5 års kontroll. Efter jobb och förskola så åkte min man och handlade med Alicia medan jag och Leona gick till bvc. Vi hade en så mysig stund tillsammans! Leona var lite blyg i början, som hon oftast är i början med nya människor. Hon va inte alls den lilla busiga, spralliga pratkvarn som hon egentligen är när man lär känna henne.

Vi satte oss vid ett litet bord med sjuksköterskan, Leona satte sig först i mitt knä men när hon fick papper och kritor att måla med satte hon sig snabbt på en barnstol och blygheten släppte så smått. Hon började prata om än det ena än det andra medan hon målade, det var så kul att se. Sedan tog sjuksköterskan fram en liten väska med olika saker i. Hon plockade fram en sak i taget och frågade Leona vad det var för något. Sjuksköterskan hann knappt plocka fram en leksak innan Leona sa vad det var. Jag minns så tydligt att Alicia totalvägrade att prata på sin 2,5 årskontroll, även att hon egentligen kunde alla orden hon med.

Docka” sa Leona när hon fick se dockan titta ut ur lådan. ”Sked, tallrik, bil, katt” hon kunde lätt namnge alla saker, förutom kossan som hon istället frågade vad det var för något. Vet inte om hon glömt bort ordet eller tyckte leksaken såg konstig ut, lilla älskade unge, men hemma brukar hon säga ”kossa” eller ”mu” när vi åker förbi kohagen på vägen hem till oss. Hon fick även peka var tex. dockans händer och mage var, ställa muggen fatet och skeden i muggen, allt utan minsta problem, så stolt mamma här hemma.

Efter det var det dags för lite mer rörliga övningar. Först att sparka boll, något som Leona älskar, så det var inget problem. Sedan så bad sjuksköterskan henne att hoppa men det vägrade hon först. Leona som annars älskar att busa och hoppa ville inte alls. Jag fick lirka en bra stund och stå och hoppa själv som en tok innan hon tillslut bestämde sig för att själv hoppa, haha!

Sist var det dags för att vägas och mätas. Men att klä av sig naken framför en för henne främling var inte alls populärt. Sjuksköterskan lät henne behålla byxor och trosor på så det tror jag hon tyckte var skönt, då slappnade hon av lite. I varje fall är hon nu 90,5 cm lång och väger 14,6 kg. Mammas långa lilla tjej! Alicia var 91,5 cm lång och vägde 13,2 kg vid 2,5 års ålder, så på ett ungefär följer de samma kurva än så länge. Sjuksköterskan uppskattade att Leona kommer bli ca 180 cm lång som vuxen, det ska bli så spännande att se om det stämmer! Nu ska vi laga lite fredagsmat tillsammans här hemma, det ska bli så mysigt!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

amandaevalilian
amandaevalilian,
Min dotter vägrade oxå att klä av sig sist när vi va på BVC! hon vägrade även att ställa sig på vågen så först fick jag ställa mig och väga mig, sen tog jag henne i min famn och vi vägde oss tillsammans 😂😂
nouw.com/amandaevalilian
mammashus
mammashus,
Haha, skönt att inte vara ensam! 😂 De kan allt vara envisa de små. 😅
nouw.com/mammashus