Havreplättar

Torsdag och det betyder pannkaka hos denna familj! Det börjar liksom redan på fredagen innan.. "mamma när ska vi äta pannkaka igen". I det lilla bor det stora. Det slår det mig ofta när jag umgås med mina små. Ibland slår det mig hur sorligt det är att vi oftast tappar det längs vägen. Hur fantastiskt det egentligen är att upptäcka en upptrampad myrstig på vägen, att ta sig tiden att se hur de små myrorna sliter med stora barr och annat för att bygga sitt bo. Livet som pågår där nere som vi missar för att vi inte befinner oss på samma nivå. Det ser mina barn och de får mig också att stanna upp och huka mig ner. Stanna upp för ett ögonblick. Älskade små klimpar!

Just grejen med havrepannkakor är att vetemjölet byts ut mot havregryn. Vips så innehåller smeten mer av både vitaminer, mineraler, fibrer och protein! För att vara lite extra luriga serveras gärna pannkakorna tillsammans med chiasylt eller blåbär som i vårt fall!

HAVREPLÄTTAR

2 dl havregryn

1,5 dl valfri mjölk (jag hade i mandelmjölk)

2 ägg

En nypa havssalt

Gör "mjöl" av havregrynen i mixern. Blanda sedan "havremjölet" i en skål tillsammans med mjölk, ägg och salt. Stek sedan i stekpannan. Jag valde att göra små plättar av det.


Plätthögen gick åt i ett nafs!

Avslutar med en härlig pinterestsamling med pannkakor

Gillar

Kommentarer