Har just varit ute på promenad och passerade då en plats jag gått förbi flera flera gånger förut. Idag slogs jag dock av en insikt när jag gick förbi platsen och det var hur olika mitt liv sett ut när jag varit just där.

Första gången jag såg platsen var 2008. Jag hade just börjat med geocaching och just här låg det en skatt. Jag var då sambo med en kille, vi hade varit tillsammans i fem år. Då trodde jag att relationen var perfekt. Så här i efterhand ser jag att det var långt ifrån sanningen. Han knäckte mig psykiskt innan jag till slut bröt mig loss. Då hade jag noll självförtroende kvar och inget tillit till det motsatta könet.

Nästa gång jag var på platsen var våren 2014. Då som nybliven mamma till världens underbaraste son. Jag var ute och gick med barnet i vagnen, han var ungefär tre månader gammal. Vi var på väg till hans pappa, som jobbade en bit ifrån platsen. Det var en underbar vårdag, som gjord för en solig barnvagnspromenad.

Idag när jag förbi här är sonen snart två år. Han har precis börjat på förskolan och vi bor inte så långt därifrån. Det känns som att det var en annan tjej som passerade platsen den där gången 2008. Tjejen som gick förbi där idag är starkare, men mer sårbar eftersom hon har ett barn. Idag är tjejens liv bra. Hon har en underbar man, en fantastisk son och bor i ett mysigt hus. Just nu är jag sjukskriven för panikångest och syftet med den här bloggen är att skriva bort hjärnspökena som krånglar till det för mig ibland.

Likes

Comments