Frisörutbildning IHA

Nu är skolans tid helt slut. Igår tog vi den efterlängtade examen.
Det började med en frukost på Scandic hotell och sen gick vi upp till skolan där det väntades tårta och bubbel. Även våra examensbevis och rosor. Vi fick även en varsin plattång😄
jag trodde jag skulle kunna hålla tårarna borta men de kom när jag verkligen insåg att jag inte kommer komma tillbaka till skolan något mer.

Resten av dagen så drog jag och Caroline på att åka därifrån. Vi gick ner till Balmid en sista gång och shoppade färg så det räcker ett tag😄
Vid 12 åkte vi hem och det kändes super skumt att det var min sista pendlingsresa hem.

Nu börjar 3000 lärlingstimmar innan det är dags för gesällen✊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaha. idag är det sista dagen och den kommer inte ens spenderas i skolan. Utan på Wella studion med hela klassen.
Det känns väldigt märkligt men skönt på ett sätt.
Tänk om jag bara kunde få ta med mina klasskompisar och börja jobba. Då hade det känts fantastiskt!

Vi avslutar iallafall med en lunch på mitt och Carolines favoritställe ichaicha  i mood gallerian.

imorgon skulle vi egentligen ha examensavslutning men den blir av istället på torsdag nästa vecka för våran lärare kunde inte vara med imorgon och vi vill ju ha med alla!

så imorgon firar jag min examen hemma med middag på bistro och på torsdag firar vi i skolan!❤

Likes

Comments

Om exakt en månad går jag ut skolan.
jag kommer ihåg när jag skulle börja den! det var ju nyss typ. Då kommer jag ihåg hur jag tänkte att jag vill lära mig allt om allt så fort som möjligt och bli bra på allt så snabbt som möjligt. Där och då ville jag att utbildningen skulle ta slut så jag kunde få vara klar.  Och jag är klar.
Men herregud så jag kommer sakna skolan.  Det är mitt andra hem.
Och min kära Caroline med hennes kloka ord som jag inte kan tänka mig vara utan varje dag, hur ska jag klara mig utan henne och hennes stöd?

Samtidigt som jag inte vill något annat än att komma ut i salong på riktigt så vill jag inte lämna detta kapitel. Den har varit lite för bra för att inte vara kvar.

Men det är faktiskt 4 veckor kvar och de får vi ta vara på❤

jag vet en som kommer gråta floder den 13 januari ✋

Likes

Comments

Igår gjorde jag delprovet.

Och jag var så nervös att jag höll på att spricka.
Det började med permanent rullning på en dock och jag tyckte att jag hade ett snabbt lugnt och kontrollerat tempo. jag har ingen koll på hur lång tid det tog men jag tror jag slutade runt kanske 40 min.
Det momentet fick jag ett A på. Så det är jag super glad över!

sedan var det ingen ro att vila eller andas. Då var det dags för teoriprovet. Det tyckte jag var svårare än vad jag hade trott och jag var så extremt stressad efter permanenten. Men det gick ändå vägen och jag fick ett C på det.

Sen var det dags för festfrisyr. Emma var min modell. Det visade sig att hennes hår hade växt längre än väntat så jag fick panikklippa hennes hår.
Sedan rullade jag upp hennes hår på spolar på 30 min. Sen fick hon sitta i torkrum i ca 40 min och under tiden försökte jag få i mig lite mat. Men all adrenalin gjorde att jag inte fick i mig någonting.

Efter ca 40 min tog jag ut alla rullar ur Emmas huvud och började forma festfrisyren. Jag vart inte alls nöjd. Men det fanns ingenting att göra efter att tiden var ute. Men det visade sig att jag fick ett B på den. Så det är jag jätte nöjd med.

Sen var det dags för mamma och färga hennes gråa utväxt. Allt gick jätte bra, hade ett bra tempo och var super noga så jag inte glömt något hårstrå. Men sen när jag torkar håret så ser jag en liten slinga som hade blivit fläckig. Så det vart jag jätte irriterad över. även fast jag annars var nöjd med färgen. På den fick jag även där ett C.
Sen klippte jag även mamma och jag var super stressad eftersom jag förstod att jag inte skulle hinna styla håret. han platta igenom det lite grann men hann inte ens ha i lite hårspray.
Fick även på klippningen ett C.

Efter detta moment var jag helt slut. Var nästan helt säker på att herrfrisyren och skägget skulle gå dåligt eftersom jag var så trött i huvudet. Och så var jag så nervös inför klippningen. Men det gick bra och på något vänster så tror jag att jag aldrig har gjort en sån bra finishnacke tidigare. jag fick ett B tillslut och Mathias som var min modell sa att jag förmodligen "bara" fick ett B för att strukturritning en var fel framme vid luggen.  där hade jag ritat lika längder men det var en ökad längd där. Men jag var nöjd ändå.😊
Sen var det skägg och samma där så blev jag jätte nöjd, jag tror jag hade en stor nytta av barber utbildningen vi hade fått när vi var i Uppsala.
På det här momentet fick jag ett A.
Så jag avslutade denna dag på topp!
När det var dags för svar så var jag så himla nervös. Men när en av examinatorerna ropade upp mitt namn så var det med ett leende så jag hade en positiv inställning. Hon sa att det hade gått jätte bra för mig och jag även hade fått bra betyg. Sen när jag kom ut och såg min lärare så var inte tårarna långt borta. Min klasskompis Caroline klarade sig också!

När jag kom hem väntade mina vänner med blommor och bubbel! Hade en helt underbar dag igår! Men herregud så trött jag var.
Men nu är det över och nu släpper en stor sten från mina axlar! Nu har jag en månad kvar i skolan. Och bara roliga moment kvar. Årets frisör (elev), makeup, examnesprovet "gör-om-mig" m.m.
Kommer sakna skolan så oerhört mycket sen! Men det ska även bli kul att komma ut och jobba i salongen på riktigt🤗

Idag är det söndag och andra advent! Två veckor kvar till jul. kanske dags att börja med julklapparna snart 😄

Ha en trevlig söndag❤

Likes

Comments

jag vet hur dåligt det har varit med uppdatering här. Men ni kan inte ana hur påfrestande psykiskt denna halva av utbildningen har varit. och mer kommer det bli.
För nu är det exakt 1 månad kvar tills den viktigaste dagen  på hela den här utbildningen.
Jag kommer ihåg när vi satt i teorisalen i skolan med den andra klassen och de skulle in på en sida på internet för att boka att man ville göra del provet. Och då tänkte jag "skönt att det där är sååå långt fram för våran del".
Men nu är den snart här! Kan inte riktigt förstå.
Men jag blir mer och mer övertygad att det kommer gå bra. Jag har varit ett lite nervvrak ett tag men för varje dag vi övar på momenten så känns det bättre.

Idag är det torsdag och det är kund dag. jag hoppas det blir en rolig och inspirerande dag som vi hade förra torsdagen. Som jag glömde såklart ta före och efter bild på.

Men jag slänger in lite bilder på vad jag har gjort i veckan😊

Likes

Comments

I fredags förmiddag när jag stod på praktiken och färgade Emmas hår så kände jag mer och mer att det började sticka i min kropp. Jag fick svårt att stå upp utan att få ont i ryggen och på andra ställen i kroppen. Men jag höll ut fram tills vi var klara med henne. Så skulle vi iväg och äta lunch. Där blev det vara nog.
Gick tillbaka till Nikita och sa att jag inte klarade av att vara kvar mer för idag. så jag fick åka hem och vila. I lördags blev det bara värre. Vi bestämde oss för att lämna bort barnen så jag kunde få vila och bli frisk. Tjena.
I söndags fick jag så ont i min hals att jag nästan valde att spotta ut all saliv än att svälja det.

Och det är inte bättre idag. Mina halsmandlar är stora som golfbollar och det gör så ont att svälja. Men jag bestämde mig för att försöka åka till skolan idag iallafall. Dra på ett leende och hoppas att det går bra hela dagen. Och det gjorde det. Hade en super mysig kvinna som  var gravid och skulle föda om en månad. Så vi hade mycket att prata om. Men så fort jag var klar med henne (som för övrigt blev super fin i håret) så säckade jag ihop. jag var så trött efteråt att jag bara satt i stolen i typ 20 min innan jag orkade gå upp och städa efter mig. haha!

Jag ska ge halsen några dagar till och blir det inte bättre så ringer jag läkaren. Har ingen lust att åka på halsfluss nu innan midsommar!😥

Imorgon blir det att plugga på strukturritningar. Sen nåste jag plugga på permanenten som vi har prov i om 1 vecka. 😊

Likes

Comments

Följer en live rapportering ifrån Göteborg. Där jag och Carro skulle ha varit idag. Så var det bara, fanns inga men. Oavsett om det skulle vara svårt att få tag på biljetter så skulle vi dit. Istället följer jag en liverapportering på Aftonbladet om hur stämningen är där.
Och jag och Carro kan faktiskt sätta oss in hur den verkliga stämningen är där just nu.
För vi var ju där 2014 då det verkligen betydde något. Då det verkligen var som bäst.
För ingen andra film blir ju bättre än den första. Eller?

säg att det är så.

Likes

Comments

Frisörutbildning IHA

Herregud. Förlåt för den otroligt tråkiga uppdateringen det blir. enbart en massa bilder från skolan när vi haft kunder!😁
men det är ju nästan bara då jag kommer ihåg att uppdatera.

Detta gjorde jag på Sara idag iallafall. Tycker man får en mer rättvis bild när man ser håret på en mer närmare bild än den jag la upp på instagram.

Både jag och Sara blev super nöjda. En riktig uppfräschning till sommaren!😀🌸

Detta är då innan

Och så här blev resultatet🐴

Likes

Comments

Frisörutbildning IHA

Jag vill bara visa jobbet jag gjorde på Linnea, min systers hår i måndags.
Så här såg hon ut innan

Sedan ca 7 timmar senare så blev resultatet hår här:

Så här gjorde jag:
Först avfärgade vi 2 gånger på det allra mörkaste partierna. Med Wellas Sunlights /7
sedan en botten färg med Illumina 30ml 7/0 och 30ml 7/3 med 6%

När vi hade gjort bottenfärgen så var klockan 15.15 och nu skulle vi göra balayage snabbt som bara attan. Då blandade vi blondor med 4 och 9%.

Vi började runt 09.30 och blev klara 16.00. Så det vart verkligen en heldags jobb. Men roligt var det😁

Likes

Comments