Ibland önskar jag att jag bara va chill. Att jag kunde få stänga av hjärnan och sluta tänka. Sluta fundera. Kunna trycka på en knapp och så var det tyst...
Önskar att jag kunde få njuta av den tystheten. Inte ha en hjärna som alltid överanalyserar. Att inte tänka på allt som kan hända. Inte undra, grubbla och vara rädd. Den ständiga oron äter ibland upp mig. Jag har alltid varit rädd. Rädd för saker som hjärnan inte ens ska behöva tänka på. Och efter jag fick barn har det varit värre och det kan ibland bli ångestladdat. När det va riktigt illa för ca 1 år sen kunde jag ligga vaken på nätterna och få panik över tanken att någon i familjen skulle bli allvarligt sjuk eller få panik när jag bara hörde ett flygplan utanför. Bara ljudet av ett flygplan fick mig att få kalla kårar och jag lovade mig själv att jag aldrig ska flyga med barnen. Nu är det 2,5 vecka kvar tills vi åker iväg. Upp i luften. Instängda i ett flygplan. Utan kontroll.
Får lite ont i magen när jag tänker på det.
Min hjärnan är helt fel inställd då den ofta spårar in på helt galna tankar. Mitt amygdala-område kör på i 110. Och jag är trött. Jag orkar inte tänka mer. Vart finns knappen? Jag vill ha tystnaden. Bara höra djupa, lugna andetag.
Ett, två, tre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eller inte.. Jag ligger utslagen i soffan med magknip, feberkänsla och känns som jag ska spy. Ellie bärjade kräkas i tiadags runt 23 och i några timmar framåt och vi trodde att vi andra hade lyckats klara oss men inatt behövde jag springa upp på toan och hade fruktansvärt ont i magen. suck.. Ellie hjälper mig och håller fram skålen som jag hade i knät förut och säger "spotta" "spotta". Tur att hon tar hand om mig ♡
Medans jag ligger här i soffan så är Wille och Linus på vc. Jag ville egentligen följt med men inte när jag mår såhär. Innan han ska operera bort en del av hans halsmandlar så måste vi utesluta att han inte har diabetes. Under jul har tankarna bara blivit starkare och när han haft noll energi, kissat och druckit hur mycket som helst, haft ont i huvudet, förstoppning och överfyller en blöja varje natt så kände jag att det är dags att kolla upp det. Hoppas att det är pågrund av att han inte äter som han ska men kisseriet gör mig orolig iaf så det är bättre att kolla upp en gång extra iallafall. Får se vad de säger! Sitter på spänn.

Likes

Comments

"De där tjejorna är kissnödiga!!!"

Tog ett tag innan jag förstod vilka tjejor han menade 😂 Men det är klart att de är kissnödiga när de brukar synas på skyltar till toaletter 😁

Likes

Comments

Vi har nog aldrig varit såhär sjuka som vi är just nu. Men jag antar att det är mycket baciller och vi får ju från både Ellies, Williams och min avdelning. Så det är ju baciller från 3 stora barngrupper. Kanske inte är konstigt att det går runt. Men det är inget kul, inget kul alls.
Sen har ju mannen åkt ambulans in till akuten för andra gången på några dagar idag. I fredags fick jag ringa 1177 på kvällen för han var så påverkad av 40 graders feber som vägrade ge med sig. Han stånka, stöna, skaka och yra. Han hade jätteont i huvudet och i ryggen och något var ju verkligen inte som de skulle. 1177 sa att jag skulle ringa 112 och be om ambulans. Mina erfarenheter från tidigare är typ "ta en till tablett och vänta en vecka" så jag blev chockad. och rädd. De skickade ändå hem honom på natten efter att han hade fått dropp och dom hittade inget konstigt. Men idag när han va på vårdcentralen för han har ont när han andas så skickade även dom honom till akuten med ambulans. Ingen vet vad det är mer än att något är fel. Så nu ligger han på akuten och väntar på svar från massa prover de tagit. Lungröntgen skulle han troligtvis få göra också. Jag vet ärligt talat inte varför universum går emot oss just nu. Allt går fel och det känns som att vi aldrig kommer få vara friska. Men jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt med honom. Jag vill bara att vi ska må bra nu. Tack.

Likes

Comments

Nu var det längesen jag skrev och det har hänt så galet mycket med barnen. Det gör det ju varje dag. Tänk vad häftigt att vara liten egentligen, lära sig nya saker varje dag.

Ellie har iallafall börjar prata jättemycket. Hon har väl aldrig direkt varit en pratare, utan mest morrat 😅 Men nu snackar hon mest hela tiden och och kan härma en hel del.

William.. Vår snälla, goa kille har börjat säga ifrån. Eller det har han ju gjort ett tag men nu kommer "Dum dum mamma" "Du är DUM mamma!!!" Får han inte som han vill så är jag dum. Och det känns i mammahjärtat kan jag lova 😣 Sen får han utbrott ocj skriker när han inte vill något. Jag vet ju att det är utveckling. Han vill så mycket själv och när det inte blir som han tänkt så brister det.

Det är inte lätt att vara liten. och inte lätt att vara förälder mitt i barnens utvecklingsfaser. Det viktigaste är nog att försöka tänka att det är minst lika jobbigt för barnen. Så mycket känslor i en så liten kropp.

Likes

Comments

Ellie har tidigare enbart gått 2-3 steg och sen ramlat pladask men idag, 11 månader och 11 dagar, tog hon ca 10 steg och verkar vara ganska stabil. Så snart tror jag att vi har två små busungar som springer runt här 😁

Likes

Comments

William är jätteduktig på att prata. Massor. Hela tiden. Det är superkul att få följa hans utveckling från att varit väldigt blyg och ganska tillbakadragen till att bli en pajas. Även fast han pratar bra så är det ju ändå några egna ord han har som han alltid sagt och vägrar ändra på.

Spindel- klinga
Handen- Hanna
Välling- Linga
Nappen- Glappa
Snutten- Snuppa
Alex- Alice
Devin- Denna

Den finns många mer och ska fylla på här när jag kommer på, så galet kul att ha och se tillbaka på!

Likes

Comments

När William var 11 månader så gick han, fort gick det även fast det var lite småvingligt. Men Ellie vägrar 😅 Jag vet att hon inte är 1 år ännu och att det absolut inte är ett måste att gå nu men jag trodde verkligen att hon skulle gå tidigt. Ännu tidigare än William. Hon som velat stå upp från att hon var nyfödd och gick i gåstolen när hon va yttepytteliten. Men när vi försöker så slänger hon sig bara och gapskrattar. Hon är istället en klättrare. Klättrar på ALLT. Då är hon modig. Dum-modig. Men när det gäller att gå, nä då är hon feg 😂
Jag har ju absolut inte bråttom, är lite förvånad bara! Men det kommer nog när som!

Likes

Comments

Idag har vi hunnit med att besöka Evelina och hennes fina Hollie! Ellie hälsade på sin nya kompis genom att peta henne i munnen så hon blev ledsen.. Det är vår snälla dam det 😅 Anna och Noelia var även där så det blev en riktig liten bebisträff ❤
Nu har vi hämtat William på förskolan, fått i de lite mellanmål och nu ska även mamman få i sig lite kaffe! 🙏🍵

Likes

Comments