Kanelbullar

Nygräddade kanelbullar!


Eftersom det är kanelbullens dag på fredag så har jag tjuvstartat lite genom att baka en helt sats.

Dekorerade med lite olika strössel och pärlsocker.

Det doftar så ljuvligt i lägenheten.

Bullarna blev mjuka och saftiga.

Receptet finner ni nedan.



Recept!

Ingredienser

ca 40 bullar eller 4 längder

  • 150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker eller vit baksirap
  • ½ tsk salt
  • eventuellt 2 tsk stött kardemumma
  • 800 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Kärnvetemjöl

Kanelfyllning:

  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel


Så här tillagar du receptet (ca 120 minuter):

  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
  3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
  5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  7. Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Fler utbakningsförslag, se längre ner.
  8. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Bullar: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.


( Receptet har jag hittat på Kungsörnens sida )

Hälsningar, Jenny. 

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Ja nygräddade kanellbullar luktar så gott och så är det ju så gott också😊kanellbullarna ser goda utnouw.com/amandizan
Kamilla
Kamilla,
Men du vad ni varit duktiga som bakat inför den stora bulldagen på fredag. så fina med små stjärnor påkamillaskamera.com/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229