Vilda morsor på spa

Jag hade egentligen velat skriva ett toklångt inlägg om helgen då vi var på spa. I detalj vill jag plita ner varje litet minne, så att jag kunde se tillbaka och uppleva allt åter och åter igen. Men det är torsdag idag och egentligen har jag inte tid för några inlägg alls. För jag måste plugga, så som jag alltid gör på torsdagar. Men lite kan jag skriva. Lite grann i alla fall.

Vi for till spa för att umgås. VI träffas allt för sällan och när vi väl ses har vi så mycket att prata om att tiden allt som oftast inte räcker till. Mitt i allt måste vi vanligtvis avsluta för att återvända till våra familjer. Det känns alltid trist att bryta mitt i sådär och för att skapa oss tid att verkligen hinna prata klart, unnade vi oss en helg på stadens lokala spahotell. Ett bra erbjudande gav oss två övernattningar, frukost, lunch, trerätters middagar och full tillgång till spaet. Som grädden på moset ingick en champagneprovning. Det var som bäddat för succé. Och succé blev det.

Första kvällen spenderade vi moget och vuxet med att äta god mat, prata lite stillsamt och quizza tillsammans, till livemusik med hotellets andra gäster. Vi drog helt klart ner medelåldern och frågorna till quizzet var inte direkt anpassade efter vår årgång. Men det var kul ändå och vi gjorde ganska bra ifrån oss. Mycket tack vare ett idogt men ack så diskret googlande efter svar.

Strax efter midnatt återvände vi till vårt rum och så fort vi klev över tröskeln kände vi att här var det faktiskt lite kyligt. Stärkta av bubbel ringde vi receptionen för att meddela att det minsann var ganska kallt på vårt rum. Det här är ju ett fint hotell ... kallt på rummet ... ska det verkligen vara så? Eller ja, jag kan inte säga att jag var den som ringde. Jag har inte mod till att jobba sådär. Men nyfiket och imponerat tittade jag på när mina båda hjältinnor ordnade oss en mäktig suit med plats för både förfest och dans. Stolta och lyckliga packade vi glatt ihop vårt pick och pack för en nattlig flytt genom hotellets konstprydda korridorer. Det nya rummet var nog egentligen inte så mycket varmare, men det var häftigt stort. Och det kändes kul.

Dag två bjöd på långfukost, Vinter-OS och en hel massa prat och spa. På eftermiddagen var det dags för champagneprovningen. Uppklädda och med len och väl återfuktad hud klev vi in i den enorma sal där provningen skulle hållas. Vi satte oss lite avsides och kände in stämningen. Länge såg det ut som att vi skulle bli själva vid vårt långbord, men så satte sig lite oväntat ett tjusigt medelålders par från Uppsala bredvid oss. Vi hälsade lite stelt, men under provningens gång mjukades stämningen vid borde successivt upp och när provningen väl var slut hade vi alla blivit riktigt goda vänner. Så trevliga de var, de där Uppsalaborna. Vi satt kvar långt efter att salen tömts på folk och till vår glädje slöt den proffsiga sommelier upp i vårt sällskap när salen tömts på övriga provare. Friskt bjöd sommelieren på det bubbel som fanns kvar och med entusiasm berättade han om sitt liv som finsmakare. När han lämnade oss bad han oss att känna oss som hemma i lokalen. Och åter igen fick jag hjälp av mina busiga mammakompanjoner med att höja stämningen ytterligare ett snäpp. Den yngsta av oss tre entrade scenen, tog på sig headsetet vid podiet och bjöd på en riktigt härlig show, inspirerad av gårdagens quiz. Champagnekorkarna flög högt och vi blev alla så fnittriga så.

Efter skumpfesten där på lördagen bjöds det på en ljuvlig trerätters. Och efter det slöt våra Uppsalavänner samman med oss i vårt rum. Det visade sig att de hade smugglat ut de sista av champagnen från provningssalen och gömt dem i en papperskorg, så kvällen flöt på med mer bubbel, musik och den något oväntade frågesporten "jag har aldrig...". Uppsalafrun var kanske inte den i sällskapet som uppskattade tillställningen mest. Jag vet inte hur jag hade reagerat om maken och jag plötsligt lekte "jag har aldrig" med tre uppsminkade gladlynta damer. Särskilt inte på min födelsedag. Men hon spelade med och skålade på så gott hon förmådde.

Framåt tvåtiden var vi sugna på dans, så i samlad trupp skred vi ner till hotellets dansklubb. Men DJ:en hade förstås gått hem och trots att vi hade det så trevligt, beslöt vi oss för att ta det som ett tecken på att det var dags att runda av.

Dag tre var det en sliten trio som vaknade i det stora hotellrummet med den ljuvliga utsikten. Vi kom i säng lite senare än planerat på lördagskvällen och slarveriet tog ut sin rätt. Men stämningen var ändå god. Efter långfukost och utcheckning spaade vi lite till. Mycket mer stillsamt och tyst än dagen innan. 

Rekreation för själen var verkligen vad den här helgen bjöd på. Jag älskar mina vänner, som är så fulla av galna upptåg och bus. Utvilad var jag inte när jag kom hem. Nä, jag var verkligen trött. Trött men glad och upprymd.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar