Varje dag är alla hjärtans dag


Jag vet inte historien bakom alla hjärtans dag. Hur det kom sig att den blev till. Det hade säkert gått att googla fram, men egentligen spelar det ingen större roll. För det är ju bara en helt vanlig dag. En dag som någon bestämt ska vigas åt kärleken.

För vissa ger såna här dagar säker lite ångest. Kanske känner man sig ensam, kanske gör man dagen till något större än vad den egentligen är. Men jag blir mest glad av alla hjärtans dag. Det är en mysig dag. En chans att sätta lite extra guldkant på vardagen. Jag tycker absolut att man ska visa sin kärlek till de man har runtomkring sig varje dag, visst ska man det. Men att ta chansen att visa lite extra kärlek och uppskattning, det kan ju aldrig vara fel.

I gårkväll hade dottern lagt ett hjärta med en hälsning och en bit av hennes favoritgodis på mitt och makens nattduksbord. Vid min plats vid köksbordet låg det ett kort och ljuvlig choklad när jag kom upp i morse och på dotterns plats la jag en fin liten låda småsaker som jag vet att hon tycker om. Inget dyrt, men saker valda med omsorg. Efter att jag kört dottern till skolan åkte jag inom mamma med en kram, en blomma och lite choklad. Övriga som jag tycker lite extra om har fått sig en hälsning via telefonen. Dagen till ära fick katten vara uppe på bordet en stund.

Snart kommer maken hem och då ska han få ett paket med nya ölglas och ett träningsupplägg. Han har ont i sin gamla snickarkropp och övningarna är tänkta att stärka upp för att minska smärtan. Vi gör dom tillsammans, förstås. Det blir roligare så.  

Jag hoppas att du har en fin dag du med. Precis som alla andra dagar, så blir den vad du gör den till. Känner du dig bortglömd idag, så ge dig själv lite extra kärlek och uppmärksamhet. Unna dig något du tycker om. Tycker du att för få har hört av sig till dig, ring en vän eller skicka iväg några SMS, vet ja! Det du ger kommer du få tusenfalt tillbaka.

Do more of what makes You happy

Gillar