Vardag igen

Det är stilla i luften idag. Någon enstaka regndroppe lämnar sitt avtryck på marken. I övrigt gör naturen inget väsen av sig. Den bara är där. Mörkgrön, frisk och frodig.

Min kära make och jag kom just hem från en behaglig långpromenad. Genom skog och längst åkrar och golfbanor vandrade vi och pratade igenom sommaren som gått. Rundade av den, kan man säga, och vände blicken mot den annalkande hösten. I morgon tar vi officiellt steget in i den rutinfasta vardagen igen. Dottern har skolstart och både maken och jag har börjat jobba. Tidiga mornar och långa dagar ifrån varandra. Tvätt, städ, matlagning, disk och handling. Träning, aktiviteter och fredagskänsla. Den härliga fredagskänslan. Det är något man inte har på semestern och som jag verkligen kan uppskatta övriga tiden på året, när man jobbar. Det positiva pirret i kroppen som väcks när arbetsveckan lider mot sitt slut.

I höst tänker jag fokusera på hälsosam balans. Kost och träning är jag ganska bra på, men i höst vill jag jämna till det och försöka få in lite mera lugn i min vardag. Med ljudboken som sällskap har jag lärt mig att ta det ganska lugnt, men utan den gör stillhet mig rastlös. Så lugn är något jag behöver öva mer på. Maken vill träna lite mer och det ska jag hjälpa honom att göra. Han behöver bli pushad och få stöd i att hålla motivationen och det hjälper jag gärna honom med. Dottern är imponerande stabil just nu och det är en fröjd att följa hennes dagliga steg mot ungdomen och självständigheten. Just nu behöver hon inte så mycket mer än ett bollplank, nån som lyssnar, bekräftar och kommer med input. Men jag vet att pendeln snabbt kan svänga, så med vakande öga står jag tätt intill för att fånga upp och lyfta när det behövs.

Vi är redo för vardagen nu. Den är riktigt välkommen.

Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

DagbokstankarKärlekLymfomResor