Sommaren so far

Take nothing but photos
Egentligen skulle jag behöva ett lååångt inlägg för att summera sommaren som hittills passerat. Man tar ju några bilder, så att säga. Vilken knasig vana det har blivit att fotografera allt i tid och otid. Men va kul samtligt, att ha så många härliga bilder att gå tillbaka till för att påminnas om sådant som förgyllt vardagen.

Sveriges herrlandslag i fotboll tog sig ju en liten bit i det EM som spelades i år. De som känner mig vet att jag verkligen inte är nån fotbollsfantast. Jag har varken ro eller lust att se en hel match, tycker det känns lite som slöseri på dyrbar tid, men jag kan ändå uppskatta det sociala ståhejet runtomkring. Så när Sverige skulle möta något lag, vilket lag var för mig hyfsat ointressant, bjöd jag hem pappa, yngsta syrran och hennes make till att titta hemma hos oss. Det var varmt som bara den och syrran hade endast några få dagar kvar tills hon skulle föda deras förstfödda.

Medan maken min jobbade pimpade jag trädgården och altanen med flaggor och ballonger. Dricka av all möjlig sort sattes på kylning och under ett parasoll fyllde jag en nyinköpt babypool med svalt vatten för syrran att doppa fötterna i. Klockan blev matchstart och maken och min kära far satt bänkade i det mörklagda uterummet, men syrran och hennes äkta hälft syntes inte till. "Var kan dom vara", undrade jag. "Föder dom?". Pappa satt visst inne på informationen att vattnet hade gått och att de var på BB, men han var så nervös att han inte berättade. Sätt bara där och undvek att svara eller kommentera när jag undrade var de var. Ganska gulligt och så väldigt typiskt min pappa. Det som är jobbigt försöker vi att inte låtsas om. I alla fall ett tag.

På midsommar afton fick jag stolt hålla Lilla Agnes för första gången. Älskar rollen som moster.

På kvällen var det Lotta på Liseberg och där skulle Måneskin vara med och spela. Dotter tokälskar det coola itaienska bandet, så hon och jag var kvar över kvällen och natten, medan maken körde hem för att arbeta. Vi var inte inne på Lottas område, för det kostade extra och var dessutom utsålt. I stället satt vi på The greenrooms uteservering där vi hade hyfsat bra utsikt. På vägen hem anslöt vi oss till en stor skara fans som väntade utanför Gothia där bandet bodde. Där stod vi ett bra tag och hängde. Varje gång någon kom ut från hotellet jublade hela folkskaran, men ingen av gångerna var det själva bandet som kom.

Dagen efter letade vi loppisbutiker i GBG och åkte Voj.

Fastän pandemin är långt ifrån över har vi varit en vända på Liseberg i år. Det kändes konstigt och underbart på samma gång. För oss har det varit en viktig självklarhet att bidra till minskad smittspridning så att trängas bland folkmassor är något vi egentligen avstår, men när det begränsade antalet biljetter började säljas till nöjesparken vi tycker så mycket om kunde jag inte låta bli. Längtan efter det som är vanligt tog över och upplägget med virtuell kö och max 25% beläggning i nöjesparken gjorde att vi kände oss hyfsat trygga. Men oj ändå, vad man har vant sig vid att inte vara för nära andra. Avstånd är fortfarande viktigt, så kommer det nog vara ett bra tag framöver.

Jag har ju gett mig själv ett hälsolöfte som jag håller så gott det går. När man är hemma och själv med familjen kan man ju göra precis det man vill och tror är bäst för en, men bland folk är det lite svårare. Hemma skalar jag av måltiderna från kolhydrater och socker. Det vet jag av erfarenhet är bäst för min kropp. Kolhydrater ruckar flödet och ställer till det. Men när det är bjudningar vill jag inte vara besvärlig eller party pooper, så då kör jag samma kostrace som alla andra. Jag mår hyfsat bra, men väger mer än vad jag vill. Hels hade jag velat vara strikt, tror jag hade klarat det med den motivationen jag har nu, men det här blir bra det också. Jag försöker traska en runda varje dag och när det inte är för varmt springer jag om det är löpningen kroppen verkar vara sugen på.

Alltid detta tjat om kosten. Men sån är ju jag. Hälsa tror jag består av flera olika komponenter, där kosten utgör en viktig del.

Men nog om det nu. Vad mer har vi hunnit med? Jo, dottern, en kompis till henne och jag var ett par dagar på Böda Camping. När kompisen är hos oss brukar vi äta kvällsmat till Böda på TV4 och därför kändes det skoj att ta sig dit för att se hur det är IRL. Bilturen var lång, det var en hel massa vägarbeten, men väl på Böda var vi så nöjda. En toppencamping! Lite dyr, men toppen ändå. Tjejerna imponerade stort med sina campingskills och vi var ett riktigt bra team. Men sen blev vädret inte alls som utlovat och när appen sista dygnet utlovade massvis av regn och blåst. Att sova i dåligt väder innan körningen hem och att packa ihop ett dyblött regn, det lockade inte alls. Så vi bestämde oss lite ledsamt för att packa ihop i förtid för att spendera sista natten i stuga.

Om vi placerar campingen på Böda i absoluta toppskiktet kan vi sätta Möllstorps camping i andra ändan. De erbjuder inte på långa vägar det som utlovas på hemsida eller i broschyrer. Ofräscht och trist på alla sätt, det kände vi så fort vi kom dit. Vår stugas mycket trötta interiör i kombination med en kraftigt unken doft gjorde att jag föreslog att jag skulle ta mig bort till receptionen med ett fejkat svagt astmaanfall. "Jag reser ensam med två barn. Jag har besvärlig astma och något i stugan utlöste ett anfall, så jag tror tyvärr vi måsta boka av och ta oss vidare hemåt", tänkte jag att jag kunde snyfta fram. Jag har ju förstås inte astma, men hade så gärna tjeckat in oss på det flådiga hotellet i Borgholm och gjort resans sista dag till en braksuccé. Men tjejerna ville bo kvar, så det gjorde vi. Det blev ett ganska kul minne det också.

Nu när maken också gått på semester kan vi göra lite fler saker tillsammans hela familjen. Än har vi inte börjat gå varandra på nerverna (hehe) och stämningen här hemma är god. Igår gjorde vi en dagsutflykt tillsammans med en annan av dotterns kompisar och hennes föräldrar. Vi drog till Ven där vi hyrde cyklar för att njuta av öns vackra miljö. Tjejerna hade en tandem, men vi cyklade inte så mycket som vi tänkt utan spenderade mest tid i havet. De ordnade badstränderna var fina, men det var lugnare och mer fridfullt att flyta runt där det inte var så mycket folk.

Vädret är strålande, men för vissa lite väl varmt. Jag fick just pling om att de två AC jag beställt till mamma och vår katt har kommit, så de ska jag åka och hämta och installera nu. Sen blir det bad och i kväll ska häcken få sig lite mer jord.

Jag älskar att jobba, men jag älskar precis lika mycket att ha semester.

Do more of what makes You happy

Gillar