Solgården, Tylösand


Hotell Tylösand har funnits sedan början av 1900-talet och drevs länge som ett klassiskt havsbad. Hotellet och dess restaurang har varit populärt i decennier, men sedan halmstadsonen Per Gessle gick in som delägare på 90-talet har stället fått ett extra uppsving. Hotellet, med dess många restauranger, spaavdelning och magiska havsutsikt är fräscht och har en känsla av lyx över sig. Väggarna i hotellets korridorer är prydda av känd och häftig konst och delar av hotellbyggnaden, bland annat spaet, har vunnit pris för sin arkitektur. Maten är god och personalen trevlig, men det bästa med hotellet är ändå After Beachen som hålls på innergården, Solgården, varje dag några veckor då det är högsommar.

Solgården ligger i direkt angränsning till höga dyner av vit pudersand och strandvass. När man står på de karaktäristiska gräskullarna och njuter av musiken där inne vid Solgårdens scen, kan man se över dynerna, ner till Tylön och bort över havet mot Båstad. Placeringen av konsertscenen och dess läktarplats är fullständigt genial.

När det är högsommar håller Solgården konsert på onsdagskvällarna. Då, men även när vissa band kör på After Beachen, fylls dynerna av saltstänkta musikälskare. I dynerna går det relativt lugnt till, trots att man ibland sitter som packade sillar där i sanden, men framme på plattan framför scenen skvätter det i luften av bubblor och starkt. Där spritter det av yster ungdomsglädje. En stämning som helt klart smittar av sig.


Vi har turen att bo på cykelavstånd till Solgården och Tylösand. Ett par After Beach och någon konsert brukar det alltid bli varje sommar, för det känns dumt att inte utnyttja att vi har något så fint och festligt så nära inpå. Det är härligt att se hur Tylösand blommar upp av småtokiga turister under sommaren. Särskilt nu vecka 30 och ett par veckor framåt är det ganska galet där nere vid beachen.

I onsdags cyklade vi ner och kände hur stämningen var i dynerna när Darin sjöng bakom staketet där inne på Solgården och igår var vi inne och rockade med på After Beachen. Igår var det Rydell och Quick som dundrade på med trummor och saxofon. Vi kom lite tidigt och satte oss en stund på Bettans Bar, som ligger vid Solgårdens ena entré. Där satt vi och spanade in den strida strömmen av folk som välde in för att ta del av tillställningen. Vill man vara extra VIP:ig kan man boka bord på läktaren där inne på Solgården, men det där VIP:iga har aldrig riktigt varit vår stil. Bettans funkar fint för oss. Där kan man sitta osminkad utan skor och bara vara som man är.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar