Semester

Inte än, men snart är den här. Den efterlängtade semestern. Oplanerade dagar som radar upp sig likt ett gyllene pärlband. Inga måsten. Inga krav. Och inga som helst planer. Det där med att vi får göra vad vi vill med vår tid, det är det som är semester för oss. Vissa har varje dag av sin lediga tid planerad och tycker det är för härligt. Men vi, vi har en agenda som för oss känns befriande tom.

Jag vet. Semestern blir aldrig så där gyllene och glimrande som man tänker att den ska bli. Det skaver alltid lite när hela familjen, vecka efter vecka, spenderar dygnets alla timmar ihop. Starka viljor ska synkas och allas förväntningar införlivas. Men vi behöver i alla fall inte ställa några väckarklockor. Och det tycker vi är höjden är lyx.

Vet du, jag är på en skör, ynklig och trött plats i mitt liv just nu. Jag tycker att jag drabbas av lite väl många energisugande tråkigheter. Why me, gnäller en inre röst. Why me!? Är det karma för att jag hängde ut Erik sådär? I så fall hoppas jag att jag betalt av min karmaskuld inom alldeles kort, så att jag kan få lite inre lugn. Min stackars kropp är alldeles in och ut. Det jag kan styra upp har jag försökt ta tag i, så till hösten hägrar nytt jobb igen.

Shit, vad du hoppar runt, tänker kanske du som följt min väg. Jo, jag gör ju det. Men oj va mycket jag lär mig längst min kurviga väg. Och vilken massa intressant folk jag möter och lär känna. Jag hoppas det är tänkt att jag ska vara på nästa arbetsplats länge, länge, så att jag kan rota mig och bli en alldeles naturlig del av en arbetsplats igen. Jag skulle vilja bli en sån där som folk lite skämtsamt och varmhjärtat kallar för en del av inventariet.

Men först ett avslut och sen en semester. Och en midsommar.

Glad Midsommar och glad sommar!
Må solens gyllene strålar lysa eder väg. 😊

Do more of what makes You happy

Gillar