Road trip

Egentligen tycker jag bäst om att resa med tåg. När man åker tåg är man tillsammans på ett annat sätt i än vad man är i bilen. Och när man reser i grupp är ju tillsammans A och O. På tåget behöver ingen ha särskilt ansvar eller fokus på körningen utan alla sitter med på samma softa villkor. På tåg kan man röra sig så fort det spritter i kroppen, titta på folk och enkelt duka upp lite fika eller spela spel. Och så är det mysigt att se landskapet swisha förbi. Det swishar visserligen förbi bilens fönster också, men tåg ger ändå en annan känsla.

En fördel med bilen är att man kan stanna till lite när man vill och ta en avstickare till en ort eller sjö man tycker verkar mysig. Och så kan man lyssna på musik där i bilens privata lilla kupé och sjunga med för glatta livet. Det är rätt mycket det vi gör när vi åker bil längre sträckor med familjen. Framför allt när vi är påväg till semesterdestinationen. Då är humöret på topp och då, när känslan av förväntan kittlar sådär skönt, då tar vi gärna i för full hals. Och så kör vi klassiska åka bil-lekar. Vi packar väskan åt en person och låter våra medpassagerare gissa vem vi packar åt. Och så kör vi Ett skepp kommer lastat eller den rätt roliga Associationsleken. Den som går ut på att du ska säga det första ordet du tänker på när du hör tex ”glass”. Maken kanske säger ”sommar”, vilket kanske får dottern att tänka på ”badbyxor”, som får mig att tänka på min bror. Och så kör vi så varv efter varv för att se var vi slutligen hamnar. Språknörden i mig älskar såna lekar, som ju roar samtidigt som man använde både språk och fantasi.

Roadtrips är kul. Ofta när vi planerar resor är det långväga turer till långt långt bort som vi fastnar för. Men Sverige är inte att underskatta. Särskilt under sommarmånaderna, när allt är grönt och ljummet, då är det i Sverige man ska vara.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar