Överraskar med minisemester

Sista veckan av semestern närmar sig med stormsteg. Ångest? Nä, jag har inte ångest. Ledigheten har varit till full belåtenhet och det är med nyfikenhet jag ser fram emot höstterminen som väntar. Det ligger förändring i luften och förändring kittlar alltid mig på ett sätt som väcker lust och nyfikenhet.

Men innan jobbet kör igång igen har vi några mål med semestern kvar att bocka av. Mycket av det vi ville göra har vi fått gjort, men kvar på önskelistan står rodel, tennis, långgolf samt en lite längre utflykt med övernattning. Ofta åker vi till Stockholm och Köpenhamn ett par dagar under sommaren, men nu när vi haft det så fint här hemma, har vi inte känt behovet av att dra iväg. Men så häromdagen attackerade rastlösheten mig med full styrka och så bokade jag hipp som happ in en liten minisemester för oss alla.

Jag vet att det är till Apelviken vi ska, men familjen har bara fått veta att vi ska vara borta tre dagar och att resan till dit vi ska tar dryga timmen. Med tåg åker jag förbi Apelviken varje gång jag ska till plugget och jag tycker det ser så himla mysigt ut där. En välutvecklad camping, med stugor, uppvärmd pool och restauranger, precis vid Varbergs mest aktiva strand. Av bekvämlighetsskäl blir det inte äkta campingliv vi ska göra. Istället har jag hyrt en stuga. Den större varianten, med kök, egen altan och sovavdelning på övervåningen. Det ser fint ut på bilderna i alla fall.

Jag har svårt för att hålla resmålet hemligt och frågar gång på gång om det kanske inte vill veta, men det vill de inte. Det är alltid lite gambling när man bokar överraskningar såhär. Oj, vad jag hoppas att de kommer gilla det.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar