Övermäktigt tröttsamma cancer

Det är tungt nu. Riktigt tungt. Jag vill inte att det ska vara det, så jag försöker vara glad. Försöker att inte tänka på sjukdom. Men just nu är det svårt att hålla det borta.

Tumören i magen hittades tidigt.
Prognosen har hittills varit god.
Läkaren har mig under uppsikt.

Jag vet allt det där och jag klamrar mig fast vid det så mycket jag kan. Ändå tär rädslan och stressen över ovissheten. Den tär och gör mig helt urlakad. Sliten, skör och fullständigt tömd på energi. Sån är jag just nu.

På posten kom nya tider för tremånaderskontroll. De där tiderna kommer så tätt att det är omöjligt att landa och hitta lugn i ett besked innan det är dags för en ny vända igen. Magnetröntgen och datortomografi av bål och buk. Dom letar efter spridning nu. Spridning i vitala organ, som lever, njure och lunga. Har det spridit sig dit är prognosen svårare. Det är så läskigt att det är nästintill övermäktigt.

Jag längtar till dagen då jag blir friskförklarad från den där tumören i magen. Men samtidigt som jag försöker glädjas i förskott åt dagen då vi får ett så underbart besked, vet jag att cancern i lymfsystemet fortfarande finns kvar. Som ett pärlband genom hela kroppen ligger små tumörer och pyr. Då påminner mig genom att ändra form, växa så att de syns och känns, för att sedan dra sig tillbaka. De vill inte bli bortglömda, det är tydligt. Ingen vet hur de bestämmer sig för att bete sig i framtiden. Att de ska bete sig, det är det enda läkaren vet. För bete sig gör de alltid. Frågan är bara hur och när.

Jag är trött, helt enkelt. Trött av och trött cancer.

Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

H
,
Hemska vidriga cancer! Får ångest bara jag hör ordet. Kan inte föreställa mig hur tufft det måste vara att bära på den. Skickar över en styrkekram!
Mammaifarten
Mammaifarten,
Tack för kram <3
Ja, det är läskigt. Utvecklingen av behandlingar går stadigt framåt och det finns ju alltid de som har det värre än en själv. Men ... det är läskigt i alla fall.
nouw.com/mammaifarten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så svårt att sätta sig in i. Föratår givetvis att det är ett helvete och ett mörker Även om det mesta botas idag
nouw.com/stenhagenbettan

DagbokstankarKärlekLymfomResor