Nyfiken på dig

Den här bloggen kom till en sommar då jag var i semesterns inledningsskede. Ledig, men fortfarande uppskruvad i ett jobbtempo. Jag var rastlös och hade för få projekt att fylla min tid med. Så jag startade en blogg. Jag tänkte mig bloggen som en inspirationskälla för den med samma livsstil som jag. En sida där jag samlar recept och tankar om träning och hälsa. Det kunde vara kul för mig själv att följa min utveckling och mina svängar, tänkte jag. Och kanske kunde jag inspirera någon övrig där ute i cyberspace till att leva ett mer hälsomedvetet liv.

Bloggen skulle alltså bli lite utav en hälsoportal i miniformat, men som du kan se har inläggen ändrats längst vägen. Livet svängde och även om hälsa fortfarande står i fokus, har vinklingen blivit en annan. Innan handlade hälsa mycket om att jag skulle må bra och hålla mig fräsch. Nu handlar hälsa om att leva. Om att leva länge. Om att överleva.

Här i bloggen skriver jag mest om mig själv, men också lite om min familj. Fast bara lite. Det känns inte hyggligt att skriva för mycket om andra. Bara för att jag är exhibitionist behöver det ju inte betyda att mina nära och kära vill blotta sig här. Jag är ärlig i det jag skriver. Ibland spyr jag ur mig min frustration i mörka småtunga inlägg. Men oftast försöker jag hålla mig positiv. Grottar man ner sig för mycket i det mörka är ju risken stor att man fastnar där. Och om jag skriver för mycket mörkt och tungt blir ju inte bloggen så himla kul att läsa. För till min glädje finns det faktiskt de som läser det jag skriver.

Men vem är du som läsare? Det har jag faktiskt inte en aning om. Jag kan se att någon läst, men mer än så kan jag inte veta. På en skala, gissa hur nyfiken jag är på dig! Nyfiken så att det kittlar i magen, faktiskt.

Ja, ni är några stycken som läser och det glädjer mig så. Samtidigt som det skrämmer mig. Vad är det som väcker din nyfikenhet att ta del av det jag skriver? Känner vi varandra eller är du någon för mig helt okänd. Vad tänker du när du läser? Hur reagerar du? Skakar du på huvudet och knackar med pekfingret mot tinningen? (Det kan du få. Det får jag bjuda på. Jag gör likadant ibland när jag ser på mig själv utifrån.)

Vem du än är och hur du än reagerar, så gillar jag att du läser. Det är faktiskt dig jag har i åtanke när jag skriver. Dig som läsare. Jag skriver till stor del för att roa och för att väcka en känsla av igenkänning. Jag skriver för dig, lika mycket som för mig och jag hoppas att jag får dig att le när du läser, i alla fall lite grann.

Kram på dig, goa läsare.


Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vilken fin text du har skrivit 😊
nouw.com/sofialissmyr
Mammaifarten
Mammaifarten,
Bloggande4barnsmamma
Bloggande4barnsmamma,
Gillar namnet på din blogg, mamma i farten:)
nouw.com/bloggande4barnsmamma
Mammaifarten
Mammaifarten,
sandra,
många tankar i ditt inlägg 😊
www.teamkjellstrm.blogg.se
Lucy
,
Hahhha mammai farten! Så grymt
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En rubrik som lockade
nouw.com/stenhagenbettan

DagbokstankarKärlekLymfomResor