Nyår i stuga

Nyår är vanligtvis förknippat med fest och mycket folk i huset. Syrran och brossan brukar komma hem till oss med sina familjer. Vi klär upp oss, så som traditionen bjuder, och lagar god mat för att runda av det nya året. En familj ansvarar för förrätt, en för huvudrätt och en för efterrätt. Syrrans man har stående ansvar för rödvinssåsen, för ingen kan göra den så god som han. Barnen härjar runt medan vi vuxna kockar. Riktigt trevligt brukar det vara, men i år var det inte aktuellt. Brossan håller sig kvar i Stockholm och syrran har vi inte träffat så mycket under pandemin, så det kändes inte rätt att vi firade ihop.

För att göra det bästa av situationen och för att bryta vardagen lite, hyrde vi oss en stuga vid en skidanläggning några mil bort. Det är så milt, så någon trängsel på skidorten är det inte tal om. Backarna är täckta av gräs och skogens träd svajar gröna. Här sitter vi nu, katten, jag och mina alldeles egna tvåbenta. Det är trevligt. Skönt med miljöombyte och kul att titta på folk lite på avstånd.

VI spelar kort och promenerar om vart annat. Tittar på TV och äter slarvigt. Chips och vitt bröd verkar höra stuglivet till. Och korv.

Det var svårt med nyårslöfte i år. Jag brukar ofta ha något litet som jag lovar mig själv att tänka på när ett helt nytt år står för tröskeln. Ibland handlar det om träning och hälsa. Ibland om resor eller konsumtion. I år vet jag inte riktigt. Det får bli som det blir med 2021. Det blir nog att lagomår, ett återhämtningsår som vi fyller med sånt vi känner för. Sånt som passar in och känns rätt för stunden.

Jag ska se till att göra 2021 till ett ganska kul år, tror jag. Hur, vet jag inte riktigt än.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar