Mot Miami!

Då var det dags! Det är dan före dopparedan och vi bara drar. Bort från grådask och bort från snålblåst. Egentligen gillar vi julen och allt som hör därtill, men i år blir det att vi beger oss på äventyr och lämnar tjocka släkten bakom. Lite trist känns det om jag ska vara ärlig, för julen är ju en familjehögtid. Men nu drar vi ändå, för så är det bestämt.

Den här resan är något så ovanligt som ett spontant infall från min vanligtvis så eftertänksamma make. En sen och regnig augusti kväll, när han satt där less och bara halvnöjd i soffan, blev det att han bokade ett gäng flygbiljetter som var så prisvärda att han tyckte att de inte gick att motstå. Slutdestinationen på resan var från början Puerto Rico. Värsta fräcka rutten satte vi ihop. Till ett ganska hyggligt pris skulle vi utforska San Juan med omnejd. Resans höjdpunkt var ön Vieques, där vildhästar tills dotterns förtjusning vandrade fritt längst stränderna.. Men så kom två stormar med orkanstyrka, två riktiga värstingstormar, och ställde till det. Puerto Rico drabbades hårt och belades med inreseförbud, så vi blev tvungna att tänka om.

Efter en tids grubblande ställde vi in siktet på Miami, där vi ändå skulle mellanlanda på vägen till Puerto Rico. Resebolaget hänvisade visserligen till Forse majour, så vi blev tvungna att vaska både hotellnätter och ett antal flygresor. Men trots att resan blir nästan dubbelt så dyr som det ursprungligen var tänkt, så ser vi verkligen fram emot det som komma skall. Miami baby! Och så ett par nätter i det lite mer stillsamma Fort Lauderdale.

Idag tog vi oss till Köpenhamn. För att slippa stressa väljer vi att övernatta på Clarions flygplatshotell, så att vi är nära i morgon när det är dags att checka in vid gate 2. Hotellet är onödigt dyrt, men det finns inget direkt att klaga på. Via fräscha glaskulvertar är hotellbyggnaden förenad med flygplatsen. Maten här är vinner nog inga stjärnor i Michelin-guiden, men sängarna är sköna. Så, så fort det härliga pirret i magen gett med sig, ska det säkert gå att sova gott här.

Vi är påväg till varmare breddgrader. Och i morgon är det julafton. Jag vet inte vilket som är mest spännande egentligen.


Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar