Mindset för lycka

Ett par gånger de senaste veckorna har jag fått de absolut finaste komplimangerna som någon kan ge. "Det finns en sånt positiv energi runt dig". "Jag blir alltid så glad av att se dig, för du ser allt så positivt. Och det smittar". Det går inte att beskriva hur himla glad jag blev av att höra det. Komplimangerna fick mig att växa. De gav mig sån energi, för att vara glad och att sprida glädje är lite grann av mitt livsmåtto. Det är ett sätt att leva som jag försöker välja varje dag, även tuffa skitdagar då allt känns motigt och trist.

Jag har bestämt mig för "mindset lycka". Lycka HÄR och NU. Visst, jag har en personlighet som alltid strävar framåt. Jag drömmer om resor, inre och yttre utveckling och materiella ting. Jag strävar efter mycket, men inte för att jag tror att det jag drömmer om ska göra mig lycklig, utan för att jag vill fylla livet till max och bli mitt bästa jag. Men lycklig, det är jag här och nu. Jag vill vara lycklig och därför är jag det.

För det är faktiskt precis så enkelt. Du kan välja dina tankar och styra hur du tänker. Just dina egna tankar är faktiskt det enda som du faktiskt kan ta kontrollen över här i livet. Allt annat blir som det blir.

Jepp, det går att styra sin inställning till livet och omgivningen. Att negativa tankar kommer, det är naturligt. Orättvisa, avundsjuka, sorg och ilska är mänskliga tankar som i sig inte är fel. Man har rätt att känna allt det där, men det är hur du väljer att ta dig an tankarna som gör skillnad i hur de påverkar dig. Du kan välja att stanna kvar i den lite mörkare känslan, eller också kan du välja att släppa och låta vara. I stort handlar det om acceptans. Att acceptera att det inte går att ändra det förflutna eller påverka vad som livet har att erbjuda. Livet är lite pruttigt ibland. Det blir inte alltid som man tänkt sig och man får inte alltid som man vill. Så är det bara. Men om man väljer att vara lycklig ändå och förlika sig mig allt det pruttiga, så blir livet så mycket roligare.

"Du behöver inte vara glad alltid". Det är okej att vara ledsen ibland." Jo, det vet jag väl. Ibland behöver jag vara ledsen eller arg och då är jag det en stund. Men jag fastnar inte i känslan. Jag låter den finnas en stund, sen släpper jag och går tillbaka till glädjen. För min egen skull likväl som för andras. När jag väljer glädje är jag i ett behagligare och lättare tillstånd och när jag sprider glädje är jag som mest nöjd med mig själv. Alla förtjänar att vara glada och jag tror på att känslor smittar av sig. När någon ser glädjen i det lilla och låter sig fyllas av den, då är min lycka total.

Lycka är ju egentligen definitionen av välmående. När du är lycklig och glad spelar sjukdom och annat runtomkring egentligen ingen roll.

Do more of what makes You happy

Gillar