Miami -På plats i SoBe

Det är kväll och vi lägger tredje dagen på South Beach i Miami, eller SoBe som man visst ska säga om man vill hänga med i snacket, bakom oss. I ärlighetens namn var vi först inte direkt imponerade av stället. Kanske för att hotellet vi valt inte alls var vad vi tänkt och kanske för att allt här är stort, brötigt och dyrt. Vi var ju egentligen inställda på en lite mer minimslistisk semester i layd back Västindien style. Men Miami och South Beach växer ju mer man vågar ger sig hän. Och även om här finns allt annat än det minimalistiska, så är stämningen väldigt avslappnad, skön och förlåtande. Semestern erbjuder upplevelse av alla dess slag och här finns hur mycket som helst att titta på.

Stranden löper längst med hela ön och pryds, precis som filmer och reseguider lovar, av färgglada små trätorn bemannade av biffiga livvakter. Första dagen här packade vi strandväskan och gick längst med vattnet från 27:e gatan där vi bor ner till 1:a, som ör den sydligaste gatan där stranden tar slut. Vattnet är klart och fint och även om det är vinter bjuder havet på behagliga sisådär 23 grader. I lyften är det 27. Under vår promenad stannade för att bada och sola när lusten föll in. Stranden, som kantras av en fasad av höga lyxiga byggnader, imponerade stort.

Om man vill se solnedgång ör det på västra sidan man ska var, men vi är på den östra. Vid halv fem-snåret skymmer de höga byggnaderna solen vilket gör att den östra strandremsan faller i skugga. Just eEn här, vår första dag, passade det bra. För nu började vi ändå bli trötta och hungriga. Så det passade bra för oss att grupp från stranden, skölja av fötterna och ta strandpromenaden tillbaka hemåt.

Våra magar kurrade, men vi kunde inte låta bli att stanna upp och fascineras över uppvisningarna som de exhibitionistiska och vältränade bjöd på i Lummus Park längst med promenadstråket. Wow, vilken råstyrka!

​Resetaurangutbudet är oändligt både längst med strandpromenaden och i resten av stan. Maten ör onödigt dyr, men flertalet restauranger har sin variant av happy hour. Den kan vara från allt mellan 17-20 eller 11-21. Innebörden av happy hour rabatt varierar stort, så man vinner på att kolla utbudet innan man låter sig luras av inkastaren.

Vi käkade på den mest turistiga gatan Ocean Drive och njöt av skådespelet som den brokiga skaran förbipasserande bjöd på. Folk från världens alla hörn verkar samlas och bli sitt tokigaste jag här.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar