Miami -Badsemester i dunjacka

Jag när jag skrev att semestern i Miami skulle bli ett minne för livet tänkte jag på musiken, stränderna och myllret av folk. Vad vi inte visste, då när vi låg och gottade oss bland solstolar och parasoller, var att århundradets köldknäpp skulle slå till och vända vädret helt upp och ner. 17-27˚ är normala december och januaritemperatur här i sydöstra Florida. Vi hade förberett oss på svala kvällar genom att packa ner i alla fall något par jeans, men att det skulle bli ner mot strax över nollan och nordanvind, de hade vi inte räknat med. Det är så sjukt jäkla kallt och faktiskt inte riktigt ok. Maken läste just i tidningen att leguaner dör av kylan och ramlar ner från träden knall fall. Tidernas köldknäpp. Tack för det.

Semesterns sista dagar har vi lagt i Fort Lauderdale. Vi hade tänkt lapa sol och njuta av de långa stränderna här njuta av lugnet och vila upp oss Ta en utflykt till Everglades och kanske köra över till västra Florida för en heldags strandhäng och en solnedgång från en brygga vid Naples. Men i isig vind och lockar inget av det där. Vi bor på ett ställe som vi hyrt via Airbnb. Stället i sig är det inget fel på, det har pool och är fräscht och så. Lite konstigt är det kanske att vi bor i samma hus som husets ägare och delar kök med honom. Det känns lite som att tränga sig på. Men han är trevlig och lättpratad och känner av om man vill dra sig tillbaka. Det som är sjukt med hela grejen är att vi bäddar in oss under badhandukar för att hålla värmen någorlunda. Det är så ruggigt i det här typiska stenhuset utan element att vi till och med bestämt oss för att sova med kläderna på. För som täcke har vi inget mer än lakan och ett tunt överkast.

Dottern imponerar med sin positivitet och har inte klagat en enda gång, trots att jag vet att hon är besviken över att inte få sina efterlängtade stranddagar. Och jag är ledsen över att inte kunna ge dem till henne, för det är så underbart att se henne njuta som hon gör i vågorna på sin madrass. Hon är verkligen den bästa medresenär man kan tänka sig. Men om jag ska vara ärlig känns de här sista dagarna just nu lite som att slänga pengarna i sjön. Vi kunde egentligen lika väl dragit hem efter South Beach och lagt pengarna på en weeend i vår istället för att frysa häcken av och leta aktiviteter att fördriva tiden med här. Aktiviteter som inte kostar skjortan. För även om här är fint och ljust är här väldigt dyrt

Maken tycker lika dant, det känns i luften, även om varken han eller jag sagt något högt om hur vi känner.

Kanske är det för att vi blivit förkylda som vi tappat stinget lite grann. I morgon känns det säkert bättre... Ny dag, nya möjligheter heter det ju.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar