Miami - Pensionärernas Fort Lauderdale

Jag känner mig som en bortskämd snorunge som säger det här, men Fort Lauderdale är verkligen ett tråkigt ställe. Hade det varit varmt hade vi kunnat ligga på stranden, men förutom strand finns det inte så värst mycket att göra här. Reseguiderna tipsar om restaurangerom, men man kan ju bara spendera en viss del av dagen på restaurang. Så vi vet faktiskt inte vad vi ska göra här, nu när det är så kallt. För förutom att bada verkar semestern för den som ör i Fort Lauderdale i stort gå ut på att äta. Äta och shoppa.

Det finns en hel del affärer här. Macys, tex som har bra rea nu efter jul och nyår. Och så finns det en gata som heter Las Olas. En bit på den är det lite rörelse. Vi lärde oss idag att man inte kan köra in till stan, parkera bilen och sporadiskt traska runt. För stan är utspridd och svår att få grepp på. Det gäller att googla hemma, leta upp sina pärlor och markera dess destinationer på navigatorn, för att sedan ta bilen runt. Vi gillar att uppleva till fots, men man är fasligt bunden till bilen här, dels för att allt är så utspritt. Man kan ta vattentaxi eller trolley om man inte har bil, men riktigt var de stannar vet jag faktiskt inte. Vid olika pensionärsattraktioner tror jag. 

Parallellt med Las Olas går ett promenadstråk längst med en av kanalerna som går genom stan. Det är väldigt fint med kanalerna, men det är bara längst korta sträckor som det är byggt för att man ska gå och njuta. Man går som sagt överlag inte mycket här. Strandpromenaden ör lång förstås, men vid den har du strand och hav på ena sidan och en traffikerad väg på andra, vilket är ganska omysigt, jämfört med South Beach.

Kanske hade vi uppskattat Fort Lauderdale mer om vi var här först, innan vi var på South Beach som vi gillade så. Då hade vi inte jämfört som vi gör nu. Visst fasen är här fint här med, med havet, färgerna och ljuset. Fint, men lite trist.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar